RĂZBUNĂTORII

RĂZBUNĂTORII(3024)


Prea multă ură, prea multă răutate se scurge prin venele celor care nu au în viață alt scop decât RĂZBUNAREA!

În ciuda faptului că sunt bine îmbrăcați, adepții de lux ai răzbunării cu orice preț ne-au readus în epoca justiției făcute cu pietre și bâte! Stau mărturie faptele lor josnice, mijloacele de exprimare rudimentare, resentimentele care îi domină, primitivismul de care dau dovadă.

Trăiesc, cei mai mulți dintre ei, ca niște stane de piatră, simpli figuranți, total inexpresivi, inutili, bănuitori, blocați în propria lor carapace, mustind de răutate. Merg aplecați ca și cum s-ar afla în permanență sub amenințarea unei avalanșe. Ca și cum tot timpul ar da nas în nas cu tot felul de plăcuțe avertizoare de genul “Atenție, cad bolovani!”

Din păcate, bolovanii din fruntea țării cad mai greu, dar, în fine, astăzi, nu vreau să fac politică! Se ascund unul după celălalt în șir indian, confundând formula aleasă cu cozile de altădată la tot ceea ce era comestibil. Desigur, în opinia noastră, pentru că, altfel, realitatea înconjurătoare era mai mult decât scârboasă...

Viața lor se derulează anost ca într-un lagăr al răutății. Sunt condamnați la răutate pe viață! Obsedați de impulsul primitiv al răzbunării cu orice preț, se comportă ca niște oameni de nimic. Îmi stăruie în minte scena în care un justițiar de ocazie bruschează o biată femeie care își întinsese prosopul pe plaja lui!
Pe plaja lui? De când e plaja lui? Sărăcea, bietul justițiar, în oceanul de nisip!

Răzbunătorii au ajuns să se răfuiască până și cu umbra lor! Le dă mâna să se răzbune pe oricine! Prietenii din anturajul lor sunt specializați în tot felul de corecții la comandă.Pe acest fundal, dușmănia este în floare mai mult ca niciodată!

Cunosc familii mari care se dușmănesc din cele mai vechi timpuri! Au început cu clasicele dueluri de altădată și continuă cu metodele moderne de astăzi catalogate ca fiind răzbunări de tip mafiot.

Culmea, deși ne-am plimbat o veșnicie prin lagărul comunist, suntem mai buni decât cei care au inventat de la Capone încoace răzbunarea de tip mafiot!

Mă plimb printre indivizi și îi aud cum se amenință reciproc, strigând în gura mare: “Nu mă las până nu-i distrug!”

De câțiva ani încoace, la începutul noului an, au același obiectiv. Răzbunarea. În mediul lor, răzbunarea are un cu totul alt statut. Nu este, ca pentru muritorii de rând, arma prostului. Dimpotrivă, este arma onoarei cu care speră să-și facă singuri dreptate…

Ce vă scoate din casă, ca obiectiv prioritar, vreau să spun, ce vă determină să doriți să trăiți în continuare? “Dorința de răzbunare.”, îmi spune interlocutorul, după care continuă încrâncenat: “Domnule, eu pe ăștia nu mă las până nu-i aduc în sapă de lemn!”

Dacă îl întrebi care este motivul, nu este prea limpede în explicații. Afli, în unele cazuri, că cei implicați în conflict sunt dominați de o lungă rivalitate. În alte situații, constați că există câte cineva care își bagă în permanență coada!

Cunosc un bogătan care își asmute în permanență câinele de pază al democrației pe fostul său prieten. Câinele de pază al democrației nu mai are cu ce să muște, dar, fiind bălos de mic, te umple cu saliva lui cleioasă și urât mirositoare…Dar să vedeți cum procedează. Stă la pândă în boscheții lui cei mici și te compostează când te prinde, după care dispare ca un laș ca și cum el nici nu există pe pământ! Abia după 24 de ore iese din vizuină și face tumbe în fața stăpânului semn că misiunea a fost îndeplinită.

Metoda este aplicată în cadrul programului “Răzbunarea cu potaia”. În diverse cazuri, spun că este o datorie de onoare. Într-o anumită epocă istorică, pe vremuri, cu o asemenea explicație, răzbunătorii ar fi trebuit să poarte în permanență la ei pistoalele pentru duel, gata încărcate...

În cazul marilor familii, răzbunarea este transmisă din generație în generație. Tinerele vlăstare au datoria de onoare de a rezolva ceea ce nu au fost în stare să rezolve înaintașii lor. În alte cazuri, unii sunt învrăjbiți între ei încă din maternitate! Când ajung la o anumită vârstă, află că au deja dușmani, deși, practic, ei, în nume personal, nu au intrat, fiind la o vârstă fragedă, în conflict cu nimeni!

Am auzit că o mare familie din Constanța a dat o mare petrecere când a aflat că fiul adversarilor săi a fost arestat într-o cauză penală! O alta se bucură că adversarul său a fost țintuit la pat de o boală incurabilă!

Nici nu îți vine să crezi câți bani investesc unii în acțiunile lor de răzbunare! Nu mai sunt adepții crimei la comandă, cu excepția cazurilor extreme. Acum, cu un sadism feroce, preferă să prelungească agonia adversarului prin toate mijloacele de care dispun. Între mormânt și un loc printre cerșetori, rezervat rivalului său de o viață, preferă varianta a doua.

S-a dus vremea caprei vecinului! De frica răzbunării, o altă mare familie din Constanța a părăsit definitiv România, stabilindu-se într-o țară în care se simte în siguranță. Dar când sistemul vrea să se răzbune pe tine, mai există loc pe lumea asta unde să te afli în siguranță?

Cum tuna și fulgera Traian Băsescu?
“Vă găsesc și în gaură de șarpe!”

Nu credeți că este în stare? Ia dați-i Puterea înapoi!

 

 

 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri