FĂGĂDĂU și OMUL CU STEAGUL

FĂGĂDĂU și OMUL CU STEAGUL(2281)


La parada Constanței, în timpul marșului inutil, adică al sărăciei, l-am remarcat pe domnul cu steagul culcat.

Toți îl fluturau în vânt, cum îi stă bine unui steag, indiferent de originea lui, naționalitate sau sex, doar domnia sa îl purta întins pe brațe, ca în caz de prim ajutor. Doar că nu-i făcea respirație gură la gură...

Inițial, cu atâția înecați în jurul lui sau cu chifteaua în gât, cu tuse seacă, am crezut că este coloana festivă a salvamarilor, fiind vorba de o paradă, nu-i așa!

Parada sărăciei.
Dar, curând, m-am dumirit despre ce este vorba. Domnul ciudat îl proteja pe cel cu steagul în vânt, ca să nu spun altfel, vecinul de paradă, ca să nu își dea cu el peste gură, fiind prea neastâmpărat. Ca să nu-i lovească steagul din dotare, îl ținea pe al lui culcat pe brațe, ca și cum l-ar fi legănat.

Măsura a fost cotată ca fiind una specială în cadrul paradei, fiind vorba de steagul primarului Decebal Făgădău, pe care îl bâțâia haotic în toate direcțiile, doar, doar o fi recunoscut de către populația cu drept de vot!

După mimica buzelor, părea că strigă:
“Eu sunt primarul vostru! Băi, cetățeni!”

Pentru că primarul nu putea fi temperat, domnul despre care vă vorbeam, dând dovadă de multă înțelepciune, i-a cedat culoarul său de zbor și vânturare a stegulețelor și panglicilor inaugurale din colecția personală.

E drept, cam puține panglici, pentru că nu a inaugurat mai nimic în mandatul său!

În afara paradei, cuvintele lui Felix Stroe au stimulat o parte din PSD. Citez cu aproximație:
“Zboară, zboară, Făgădău, cât mai sus, cât mai sus posibil, ca, atunci când cazi, să nu aibe cine să te mai prindă!”

Din câte am auzit, s-a angajat să-l prindă omul cu steagul culcat! Deja, în funcție de conjunctura internă din PSD Constanța, îl ține în brațe!

Din cauza acestui moment artistic cu un singur zburător în rolul lui Fifi înaripatul, unii au confundat parada cu o adunare electorală în toată regula și cu lozinci fâlfâite.

Domnul cu steagul culcat s-a îngrijit pe întreaga durată a paradei să nu-i mai stea primarului nici un steag în față și, mai ales, să nu-l gâdile la nas.

Și așa Decebal se gâdilă ușor.
Cu alte cuvinte, nimeni să nu-i ia fața lui Făgădău în timpul intonării lozincii “El este primarul tău și eu președintele tău!”
Ultimul identificat, în persoana președintelui, Țuțuianu, care, în ultima vreme, îi ține steagul sus domnului primar!

Unde se află Făgădău cu steagul său, hop și Țuțuianu! Sau, mă rog, invers, în funcție de importanța momentului inventat.

Deocamdată, Făgădău, chiar dacă pentru populație are gustul unturii de pește, este împins tot timpul în față!

Pentru că PSD nu are alternativă la Primăria Constanța, până și Țuțuianu a înțeles necesitatea promovării acestuia prin intermediul unor parade, serbări galante, festivaluri cu beri gratis etc.

În aceste cazuri, se vor lua următoarele măsuri strict organizatorice:

Pe timpul paradei, nimeni nu are voie să-i ia fața primarului Făgădău, nici măcar în tranzit, este interzis accesul în zonă cu steaguri mari care l-ar putea acoperi de tot pe primar, este interzisă agitarea steagurilor fără noimă pe locul rezervat primarului, împunsul cu stema din vârf sau cu emblema Mercedes, cine are.

Se vor folosi doar stegulețe de buzunar care pot fi foarte ușor adunate în caz de furtună.

Nu vor fi folosite steagurile cu gaură pe mijloc, pentru a nu fi confundate cu geamurile de la un avion aflat în picaj, aviz celor cu rău de înălțime.

Vor fi organizate cursuri de protecția muncii în caz de parade și serbări măzărești de pe vremea când Făgădău era viceprimar, căci năravul din fire nu are lecuire.

Până la intrarea în vigoare a acestor măsuri, domnul Țuțuianu, președintele CJC, s-a angajat să-i țină lui Făgădău steagul sus, cât mai sus posibil!

Asta ca, în caz de ceață, să nu se piardă ca…

Să nu se piardă.
Punct.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri