Vrabie, un pas spre PSD ?

Vrabie, un pas spre PSD ?(2245)


Revin asupra caftului de la Peștera, care merită a fi analizat și politic, în profunzime, nu numai din punct de vedere al migrației păsăretului dintr-un loc în altul, ca să ne aflăm în treabă. Sigur, în raport cu marile atentate care vizează personalități ilustre ale PSD, Victor Ponta, Gabriela Firea etc., bătălia de la Peștera, mai ales că s-a derulat pe mutește, pare a fi o banală păruială.

În definitiv, fiind vorba și de alegeri, la noi, asta e starea de normalitate. Alții se laudă cu atentate și ambuscade.

În provincie, arma de bază rămâne umbrela și șutul în fund, cu efectele benefice ale pasului înainte.

Pe scurt, reamintesc că este vorba de un conflict spontan, pe bază de umbrele, pumni și picioare, la gioale, iscat între Vrabie, fost primar la Peștera, în prezent, primar la Medgidia, și un consilier local liberal. Spiritele au fost aprinse de un raport al Curții de Conturi în care, surprinzător, Vrabie nu mai figurează, ca, până acum, în postura de personaj pozitiv, Alba ca Zăpada, ușă de biserică, neprihănitul, înger, îngerașul meu, sărac și cârpit în fund, virginul pădurilor, ce e în gușă și-n căpușă. Ba, dimpotrivă...

Din această cauză, consilierul caftit ca la Verdun și-a pus bucile la bătaie, solicitând ca raportul cu pricina să fie dat publicității. Fiind vorba de Peștera, a căutat-o cu lumânarea! Noroc că în zonă nu sunt emanații de gaze, deși unii bănuiesc că astea l-au propulsat pe Vrabie în A.L.D.E., partidul lui Mircea Banias...

E și asta o problemă. După ce, în campania electorală pentru alegerile locale, a jurat că, indiferent de situație, cu sau fără raportul Curții de Conturi, nu se face frate cu dracul, a întors-o ca la Peștera în drum!

Exact în ziua în care și-a văzut sacii în căruță, fix la ora stabilită, a pupat dreapta lui Banias și s-a înscris în A.L.D.E. !

Ca și în cazul consilierului caftit, un dos de labă bine țintit în pliscul alegătorului mințit! Adeptul festivităților cu orice preț, Vrabie nu a vrut ca politizarea sa să se facă într-un cadru steril, dominat de anonimat. Ca atare, s-a grăbit să își arate mușchii.

De când a revenit în politică, în sensul înregimentării sale într-un partid, și-a schimbat fundamental atitudinea. A devenit arogant, extrem de nervos, ostil cu presa, culmea, chiar cu presa care i-a suflat în călimară, și extrem de prețios. De fapt, ca toți activiștii care, amețiți de o popularitate vremelnică, pierd vizibil contactul cu realitatea și se cred, precum Zeus, niște zei!

Fostul primar de la Peștera a dat semne vizibile, în vara acestui an, că tânjește după un partid. Reamintesc secvența în care Felix Stroe i-a propus să se alăture mai marilor din PSD. Culmea, în condițiile în care Vrabie declarase război celor de la RAJA!  Atunci, nu a zis nici da, nici nu! Ba, dimpotrivă, părea a fi măgulit până în creștetul capului de propunerea venită chiar din partea liderului PSD.

A fost, însă, destul de deștept și și-a păstrat, fie și formal, statutul de independent, ceea ce, în final, a contribuit decisiv la câștigarea alegerilor. De ce a schimbat macazul! De ce a optat pentru A.L.D.E. și nu pentru altă formațiune politică?  

Poate că acesta este drumul cel mai scurt al reîntoarcerii sale în PSD! Oricum, într-o primă etapă, prin partidul domnului Banias, s-a apropiat foarte mult de Felix Stroe. E o ipoteză de lucru.

De altfel, chiar domnul Vrabie în persoană ne-a învățat că nimic nu este imposibil în politică, mai ales când la mijloc sunt anumite interese. Nu contează calibrul lor.

Vrabie își caută un loc călduț în politică. Cu siguranță, după alegerile parlamentare, o să se decidă asupra locului mult visat - mai aproape de Felix Stroe sau lipit de Mircea Banias? Aceasta este întrebarea.

Nu m-ar mira ca, după patru ani, Vrabie să candideze pentru un loc în Parlamentul României...El este prototipul clasic al politicianului plecat, pe drumul de costișă, de la sat la oraș și care visează să ajungă, într-o zi, salvatorul națiunii.




jooble.org