DOAMNA DE FIER: DEJA A ÎNCEPUT SĂ RUGINEASCĂ ?

DOAMNA DE FIER: DEJA A ÎNCEPUT SĂ RUGINEASCĂ ?(6671)


Dacă Johannis nu ar fi fost prost dispus în ziua când Liviu Dragnea i-a prezentat, după căderea lui Cioloș, guvernul său, am fi asistat, fără discuție, la o premieră politică.

Sevil Shhaideh a fost la un pas cu toc de a deveni prima femeie premier de la noi. Cum însă, prezența lui Dragnea la Cotroceni i-a amplificat președintelui starea de indispoziție generată, în prima fază, de căderea Guvernului Cioloș, doamna Shhaideh a avut ghinion!

Clasicul ghinion iohanesiann, în care dumnealui își face mai multe case și alți meditatori, nu!
Clasicul ghinion care l-a atins și pe iubitul conducător de partid și de stat al pesedeilor orgolioși...

Dacă nu ar fi fost la mijloc ghinionul invocat, închipuiți-vă că, astăzi, am fi vorbit despre un prim ministru pus la zid și cu mâinile la perete de către DNA!

Alta era eticheta pentru cei de la DNA, care a ciuruit Guvernul din toate pozițiile...
Și, mai mult decât atât, am fi vorbit despre o altă premieră inedită. Ar fi fost vorba despre primul premier în funcție supus urmăririi penale de către DNA.

Dar, chiar și așa, fără presupusele premiere ratate, Sevil Shhaideh rămâne un personaj important în ecuația dată, fiind catalogată drept “mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea” și “eminența cenușie a PSD”.

Cum s-ar spune, dacă e vorba de un aranjament de culise, după cum se plâng pesedereii, Liviu Dragnea și PSD au primit o lovitură fatală.

E ca și cum le-a stins cineva brusc lumina!
Într-o singură zi, și “mâna dreaptă” și “eminența cenușie”! Nu-i prea mult? Sau poate dacă figura pe listă și Liviu în persoană... Cel puțin, ca imagine.

Fără discuție, Sevil Shhaideh este cel mai important strateg economic din partid, cu câteva clase valorice peste premierul Tudose și peste guralivul Victor Ponta, ajuns deja într-o postură nefericită de când se străduiește din răsputeri să tulbure apele în PSD.

Dincolo de orice alte comentarii sau insinuări, profesionalismul doamnei Shhaideh nu a fost contestat de nimeni. Ce-i a lui Sevil, e a lui Sevil! Ca și conduita sa morală. Nu a ieșit niciodată în față, nu s-a bătut cu pumnul în piept și nu și-a tras de partea sa merite necuvenite. Profesional, avem de-a face cu un om de valoare în actualul guvern, dar această chestiune nu reprezintă nicidecum meritul actualului prim ministru.

Că tot veni vorba de Tudose, acesta a început, în materie de declarații idioate, să-și dea serios cu stângul în drept. După dezastrul de la Timișoara, l-a luat din nou gura pe dinainte, vorbind de unul singur despre o lege a vântului! Desigur, ca la Brăila, la caterincă, în speranța că o să-i ia locul lui Traian Băsescu în top la ziceri și zicători.

Poate o lege a vânturilor ar fi mult mai utilă. Dacă tot vorbim despre imaginea noului guvern urzit cu multe spasme și poticneli de Liviu Dragnea, cam aceasta este diferența dintre Sevil Shhaideh și Tudose... Unul face și altul rage!

Insist pe competența și profesionalismul doamnei vicepremier. Sincer vorbind, nu înțeleg de ce, la pregătirea pe care o are și pe care nu i-o contestă nici adversarii, Shhaideh a acceptat să intre, în ținuta ei de gală, în mocirla politicii, cunoscute fiind compromisurile pe care trebuie să le faci la un moment dat!

De ce “mâna dreaptă” a lui Liviu Dragnea? De ce eminența cenușie a PSD? Ce resorturi intime au propulsat-o în acest păienjeniș din care, se știe, ieși cu greu și, de cele mai multe ori, bine terfelit? După ce sunt puși pe liber, majoritatea miniștrilor sunt plimbați pe la DNA, unde, vorba doamnei Kovesi, o iau în freză!

Dacă ați observat, nu am abordat cauzele care au adus-o pe Sevil Shhaideh în atenția DNA. E treaba Justiției sau, mă rog, a celor care instrumentează acest caz. Cert este că măsura luată de DNA i-a lăsat interziși pe cei mai mulți dintre cei care nu-i găseau nici un cusur doamnei Shhaideh...

Dar, cu surprindere, remarc că unii spun că, deși s-a tras în “Doamna de fier”, acum, un fier cam ruginit, ținta reală este, de fapt, Liviu Dragnea!

Este adevărat că Shhaideh rămăsese singurul său punct care nu era vulnerabil. La câte mizerii se țes în țara asta, nu mă mai miră nimic, dar ar fi nedrept ca doamna Shhaideh să plătească oalele sparte!

Sigur, nu exclud nici varianta că ar putea fi implicată, ca și Rovana Plumb, într-o poveste cu ilegalități. Personal, sper să nu i se potrivească din niciun punct de vedere proverbul “Mutul tace, dar le face”...

Stau de multe ori și mă întreb de ce, în condițiile în care foarte mulți și-au rupt gâtul în politică, mai există destule persoane care dau năvală atunci când li se oferă o funcție importantă! Nimeni nu învață nimic din pățaniile altora sau tentațiile sunt prea mari!

Dacă rețin bine, la un moment dat, Sevil Shhaideh ar fi refuzat orice funcție, dar, în cele din urmă, a cedat la insistențele lui Liviu Dragnea!

Acum, dacă e nevinovată, după cum susține, s-ar putea să fie pusă să scoată, cu mâinile ei, din foc castanele lui Dragnea!
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri