Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
PREMIERĂ LA DELFINARIU CONSTANȚA! 
CEA MAI TARE COLECȚIE DE CACTUȘI DIN EUROPA...

PREMIERĂ LA DELFINARIU CONSTANȚA! CEA MAI TARE COLECȚIE DE CACTUȘI DIN EUROPA...(844)


Spectaculosul, ineditul, esteticul, sub diverse forme ale lor, ocupă, în cea mai mare parte, timpul creativ al lui Adrian Bîlbă, managerul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța! Dacă-l întrebi ce mai pune la cale, nu ai nici o șansă să-l blochezi la mantinelă...Este întrebarea lui preferată, care îl mobilizează și îl face competitiv. Și te mobilizează și pe tine, ca jurnalist sau interlocutor.

Adrian Bîlbă nu intenționează să inoportuneze pe cineva când pune în mișcare caruselul acțiunilor sale...El este un om care se află tot timpul în mișcare și se adaptează subiectelor pe care le întâlnește. Așteaptă însă un interlocutor pe măsura capacității sale de a comunica în cele mai minuțioase detalii... Adrian Bîlbă poate vorbi sau improviza pe orice subiect! Chiar și pe tema valoroșilor cactuși! De aceea, la el este importantă comunicarea directă. Spune simplu, informațional și direct.

Citez: “Amenajăm o locație cu cactuși la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. După aceea, vin reacțiile și efectele colaterale. Deocamdată îi depozităm.” declara domnia sa,, pregătindu-ne ca pentru o premieră cinematografică....”Este o donație în memoria lui Basarab Popa, din această superbă seră și îi punem în holul Delfinariului, urmând ca până la primăvară să le construim o seră frumoasă, cu acces pentru vizitatori.”

Adrian Bîlbă este un inedit explorator al frumosului și esteticului din orice. Chiar și din cactuși! Este un furnizor de știri de presă. Chiar și din cactuși! Are o viziune largă despre tot ceea ce mișcă-n jurul lui și îi marchează exigențele cotidiene. El vede ceea ce noi nu vedem. Imaginați-vă o multitudine de cactuși înfloriți, o adevărată splendoare, un paradis coloristic!

Un cactus? S-a uitat în palmă și a văzut o pădure de cactuși...De fapt, și-a adus aminte de valoroasa colecție de cactuși a bunului său prieten, care, într-o conjunctură favorabilă, ar putea completa tabloul desenelor sale fantastice. Până la urmă, încercările sale din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii sunt benefice, pentru că ele nu sunt gândite fără o perspectivă anume…

Cu această rarisimă colecție de cactuși, Adrian Bîlbă rămâne un artist neobosit, deschis, gata oricând să își pună mintea la contribuție, activ...Drept dovadă, dintr-un foc, Complexul Muzeal va avea cea mai mare expoziție de cactuși din întreaga Europă!

Sunt convins că, prin această colecție, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța va figura ca fiind cea mai mare “plantație” de acest fel din Europa!

Adrian Bîlbă este și norocos! S-a ales din start cu un record european!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri