Consiliul Judeţean nu va schimba destinaţia clădirii Policlinicii cu Plată. Medicii se pot organiza într-o asociaţie pentru continuarea activităţii!

Consiliul Judeţean nu va schimba destinaţia clădirii Policlinicii cu Plată. Medicii se pot organiza într-o asociaţie pentru continuarea activităţii!(1216)


Conform deciziei Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa toate policlinicile cu plată din ţară pe motiv că „nu produc suficient”, şi policlinica din Constanţa a intrat pe lista instituţiilor medicale în care personalul aşteaptă disperat ca uşile locului în care au muncit o viaţă întreagă să fie zăvorâte. Dacă se aplică legea, din 15 aprilie acest lucru va deveni o certitudine. „Policlinica cu plată consultă anual în jur de 60.000 de pacienţi, efectuează aproximativ 40.000 de investigaţii medicale şi analize şi se finanţează din venituri proprii. Mai mult, cei 40 de angajaţi vor rămâne pe drumuri, dacă ministerul nu se va răzgândi”, a declarat directorul policlinicii, dr. Adriana Matei.
Ministerul a lansat spre dezbatere publică un proiect de lege care vizează printre altele şi desfiinţarea celor 9 policlinici cu plată din toată ţara. Printre acestea se află şi cea din Constanţa deşi este singura care se află pe plus. În interiorul policlinicii, medicii au investit sume considerabile în dotări şi aparatură medicală. De asemenea şi acoperişul a fost refăcut.


La mâna doctorilor ce jecmănesc în cabinetele particulare?!


Vestea că Policlinica cu plată urmează să fie închisă a pus pe jar personalul din instituţie. Medicii şi asistentele susţin că decizia este absurdă, în condiţiile în care policlinica nu primeşte niciun ajutor de la Ministerul Sănătăţii şi totuşi a rezistat atâţia ani cu auto-finanţare. De aproape o lună, de când au primit vestea că riscă să îşi piardă locurile de muncă, cei 160 de medici şi cele 60 de asistente de la Policlinica cu plată din Constanţa nu ştiu care le va fi viitorul.
Directorul Policlinicii, dr. Adriana Matei susţine că preţurile pentru investigaţiile efectuate în instituţie sunt cele mai mici din oraş şi că mulţi dintre pacienţi vin de la spital pentru a reduce timpul de aşteptare. „Avem cele mai mici preţuri din oraş comparativ evident cu cabinetele private. Oamenii vin aici tocmai pentru asta şi pentru că sunt medici buni, medici specialişti care profesează de ani de zile în sistemul sanitar. O ecografie totală se poate efectua la noi în Policlinică cu 70 de lei, iar aparatul pe care îl utilizăm este extrem de performant”. În plus, explică managerul instituţiei, în clădire s-au făcut investiţii serioase:„Am pus anul trecut un sistem de aer condiţionat care acoperă toate cabinetele şi toate holurile, pentru ca pacienţii să stea în condiţii. Urma ca la vară să reparăm acoperişul tot din banii proprii”.

Verdictul CJC: „Nu vrem să schimbăm destinaţia clădirii”!

Consiliul Judeţean Constanţa, deţinătorul imobilului, a trecut Policlinica temporar în administrarea medicilor pentru a fi demarate lucrările de reabilitare. Urma să se demareze procedura de licitaţie pentru alegerea firmei care va reabilita imobilul. Din păcate prin acest proiect lucrările de rebilitare a imobilului sunt acum blocate.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa, prin vocea vicepreşedintelui Cristinel Dragomir susţin că, chiar dacă va fi desfiinţată policlinica, nu îi vor schimba destinaţia şi îi sfătuiesc pe medicii din policlinică să se organizeze într-o asociaţie şi să participe la licitaţia pentru închirierea imobilului, pentru ca instituţia medicală să poată funcţiona în continuare.
jooble.org