DE CE ÎL DOARE PE PRIMARUL DECEBAL FĂGĂDĂU ÎN BASCĂ?

DE CE ÎL DOARE PE PRIMARUL DECEBAL FĂGĂDĂU ÎN BASCĂ?(6395)


Ținând cont și de perioada în care a funcționat ca viceprimar, când a stat tot timpul în umbra lui Radu Mazăre, noul primar al Constanței, Decebal Făgădău se află într-o suferință cronică. Îl doare în bască. Și cu ea pe cap, atenție, și cu ea în buzunar, pe dumnealui îl doare în bască de tot ceea ce se întâmplă în jurul său.

Basca lui Făgădău seamănă cu Peneș Curcanul. Merge într-un singur picior și i se pare mult mai greu drumul la întors acasă. Basca joacă un rol protector, ca la Deveselu. Ea depozitează, practic, toate criticile venite dinspre opinia publică, menajându-l pe titular. 

Cazul viceprimarului Babu, care și-a neglijat sarcinile de serviciu, lăsând parțial în întuneric orașul Constanța, tinde să devină unul patologic, dacă nu cumva a și devenit. Școlit pe băncile fostei administrații locale, primarul Făgădău a învățat să aplice, în caz de avarie personală, câteva planuri B. 

Primul și cel mai eficient se dovedește a fi planul canin. E simplu și productiv când oamenii primarului trebuie scoși basma curată. Câinii latră, caravana lui Decebal Făgădău trece liniștită cu mâna la chipiu, ca la paradă. Cu siguranță, asta a fost prima lecție pe care i-a predat-o mentorul său. Câinii latră, caravana trece! 

În primul rând, câinii suntem noi, presa. Degeaba lătrăm pe subiectul Babu, caravana lui Făgădău trece chiuind!

Într-o manieră decentă, după gafele făcute în serie, vicele Babu ar fi trebuit să facă singur un pas înainte și să-și prezinte demisia.

Vorba aia, Traian Băsescu a avut ușoare procese de conștiință și și-a dat, nesilit de nimeni, demisia! Culmea, la miezul nopții, ca Cenușăreasa, sub acoperire, când și-a pierdut pantoful...

După ce a declanșat o debandată de nedescris, abandonându-și sarcinile de serviciu, chestiune care a afectat orașul, viceprimarul Babu a găsit adăpost sub aripa ocrotitoare a lui Decebal Făgădău, șeful său suprem. Practic, e spus impropriu aripă, pentru că, în realitate, e vorba de basca lui minune.

S-a constatat, astfel, că și pe Babu îl doare tot în bască! În basca lui Făgădău, simbolul frăției dintre primar și viceprimar. De aici derivă, pentru dumnealor, mai multe avantaje. 

În cazul demisiei lui Babu, întrebați, întrebați, că răspuns tot nu o să aflați! Crește nivelul de igienă personală, deoarece o mână o spală pe cealaltă. Deducem de aici că basca lui Făgădău este multifuncțională și ține loc și de obraz.

Dacă demisia lui Babu reprezintă un gest costisitor pentru conducerea Primăriei Constanța, s-ar fi cuvenit ca primarul să ceară scuze cetățenilor care au fost obligați să accepte un prelungit disconfort.

Înțeleg că frăția Făgădău-Babu este de nezdruncinat. Din păcate, mai marii Primăriei sunt preocupați mai mult de propriile lor frății și alianțe politice și mai puțin de buna gospodărire a orașului. 

Se apropie 1 Mai, primul test în perspectiva deschiderii sezonului estival. Cu domnul Babu, care a stins lumina în oraș, vrea primarul să facă turism de calitate în Constanța? 

Vă spun eu, îl doare direct în basca sa fără girofar... 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri