Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
Senator Evdochia Aelenei: „Deschideți cât mai multe portbagaje....”

Senator Evdochia Aelenei: „Deschideți cât mai multe portbagaje....”(1398)


Acesta a fost laitmotivul declarației senatorului Evdochia Aelenei la conferința de presă a Organizației Județene AUR Constanța.

 

„Nu îmi place să vorbesc de alte partide, dar PSD și PNL parcă se întrec să formeze o școală de infractori care să devalizeze bugetul țării. M-aș deghiza ca Alexandru Ioan Cuza, să-i prind cu ocaua mică. Aș verifica șpăgile luate de multinaționale producătorilor români de produse alimentare.”, a precizat Evdochia Aelenei.

 

Cum s-a ajuns la un asemenea deficit bugetar?


La întrebarea retorică, dar justificată adresată guvernanților, senatorul Aelenei a răspuns, prin câteva soluții propuse:

„ A fost o delăsare totală a celor care trebuiau să colecteze taxele și impozitele! Aș crește gradul de colectare a taxelor și impozitelor prin digitalizarea ANAF, aș recupera datoriile pe care le au de plătit la buget multinaționalele, aș crește salariul minm pe economie.„

„S-a ajuns la așa o mare gaură în buget! Când vreau să preiau o gestiune, mă uit ce active am! Trebuie să vezi care sunt măsurile! Există soluții. Și aș vrea să mai vorbesc despre tentativa de naționalizare a pilonului II de pensii, căreia i-a urmat un val de bâlbâieli. Guvernul era pe punctul de a arunca viețile a 8 milioane de români în incertitudine. Ciolacu intenționa să ne arunce în epoca ceaușistă!”, a mai subliniat senatorul AUR Aelenei.

 

La întrebarea noastră, referitoare la ultima intervenție susținută în Parlament, senatorul Aelenei a declarat:

„Marți, în plenul Senatului, când se discuta Legea salarizării personalului medical, am cerut majorarea indemnizației pentru gărzi și pentru asistenții medicali, nu numai pentru medici. Solicitarea va fi dezbătută în Comisia de sănătate a partidului AUR.”

 

„Creșterea taxelor va îngropa capitalul autohton!”

Astfel a avertizat deputatul Dănuț Aelenei, care a acuzat guvernul că nu a discutat cu parlamentarii din opoziție măsurile aberante propuse de Ciolacu, ce vor afecta nu numai companiile mari sau mici, ci în mod special, toți cetățenii.

„Măsurile propuse de Marcel Ciolacu sunt draconice. Se iau măsuri și asupra cetățenilor de rând pentru că se impozitează proprietățile de peste 500.000 de euro cu 1%, iar mașinile cu o valoare de peste 75.000 de euro. Întreprinderile mici si mijlocii vor fi taxate cu 3% din cifra de afaceri. Pentru locuințele cu o valoare de peste 125.000 de euro se va pune un impozit de 19%. In IT se va impune o taxa de 10% pe câștigurile lor. Măsurile nu stimulează capitalul autohton românesc. Se instituie un impozit de 1% pentru multinaționalele cu o cifra de afaceri de peste 50 milioane de euro”, a declarat Dănuț Aelenei.

 

Actorul Lucian Iancu urcă pe scena AUR

Secretarul județean adjunct AUR Constanța, Ion Radu, a anunțat că în data de 1octombrie, „Ziua Persoanelor de Vârsta a III-a”, se va organiza o întrunire, ocazie cu care se vor acorda diplome tuturor seniorilor AUR.

„La data de 1 octombrie sărbătorim ziua internațională a persoanelor vârstnice.

În majoritatea filialelor vom avea ședințe și vom înmâna 500 de diplome de onoare pentru colegii din cadrul organizației de seniori.

Ne bucurăm de faptul că zilnic vin alături de noi seniori și pensionari care s-au săturat de politica făcută la noi.
Trebuie să le acordăm respectul cuvenit. Domnul președinte George Simion ne-a cerut să avem cât mai multe întâlniri cu seniorii.

Organizația județeană AUR Constanța va ajunge la aproximativ 2300 de persoane. Recent, au aderat oameni de valoare: actorul Lucian Iancu, doctorul Vasile Sârbu, profesorul Adi Bercea, care vor ajuta partidul și ca imagine”, a declarat Ion Radu.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri