PENTRU BINELE POPORULUI, DOAR UN SFERT DE ORĂ!  ÎNTÂLNIRI DUPĂ MERSUL METROULUI!  PREMIERUL ERATĂ

PENTRU BINELE POPORULUI, DOAR UN SFERT DE ORĂ! ÎNTÂLNIRI DUPĂ MERSUL METROULUI! PREMIERUL ERATĂ(3569)


Constat că Mihai Tudose, noua propunere pentru postul de premier a domnului Liviu Dragnea, care mimează în continuare democrația, joacă rolul de ERATĂ.

În loc de răspunsuri concrete la întrebările concrete care i se pun, ne oferă o erată!

Domnia sa vorbește ca și cum ar citi din Monitorul Oficial texte de lege aprobate noaptea, în regim de urgență, pe sub birouri, de Guvernul Grindeanu.

Din când în când, ca să nu se lungească în explicații despre viața și activitatea sa revoluționară, face apel la o nouă erată!

La capitolul explicații, pentru că nu se simte dator să dea socoteală cuiva, Liviu Dragnea are răspunsuri gata pregătite pe țeavă.

Spui de Tudose că a plagiat ?
Dragnea, opărit bine prin părțile sale moi, se rățoiește imediat la tine cu o replică deja clasică. “Și ce dacă? Ponta nu a plagiat și a fost cel mai bun prim ministru al României?!”

Șeful PSD s-a dat din nou de gol sau poate a ales să fie sincer. E limpede că premierul erată e preferatul său. Te iei de el, te iei de Dragnea, pe care îl dă de gol sămânța de scandal!

Într-un decor specific folclorului politic, Mihai Tudose a fost prezentat la pachet cu alți așa ziși concurenți, dar care, în realitate, anunțaseră public că refuză postul de prim ministru!
Refuuuuuzăăăă!

Așa, cu zâmbetul pe buze, dau flit conducerii PSD, într-un moment dificil al existenței sale!

Cum adică, e nevoie de un om competent la Palatul Victoria, care să mai dreagă busuiocul, și dumnealor își pun, scuzați expresia, palma în fund!

Dar, atunci, de ce au bătut din pinteni ca să-și retragă demisiile?!
Poate dau și dumnealor o erată.

Ca și în cazul fostei echipe guvernamentale, Mihai Tudose se confruntă cu aproximativ aceleași acuze. Apropierea de servicii, de plagiat, omul lui Dragnea și alte chestiuni de genul ăsta, la care domnia sa ar putea răspunde cu o erată.

În plus, Mihai Tudose mai târăște după el o tinichea zgomotoasă, fiind declarat, ca să mă exprim pedagogic, repetent în urma evaluărilor la care a fost supusă echipa Grindeanu!

Cu alte cuvinte, este promovat un cadru din grupa celor care nu au rezistat nici măcar șase luni pe poziție!

Știe el ce să facă și ce să ceară noilor miniștri?
Sau, dacă se poticnește din nou, dă o erată și ne anunță că se lasă păgubaș!

La ora la care scriu aceste rânduri se desfășoară, la Palatul Cotroceni, consultările președintelui Iohannis cu principalele partide. Ținând cont de criticile care i se aduc deja lui Tudose, sunt înclinat să cred că pesediștii au făcut o propunere neserioasă!

Traian Băsescu spune că ar fi vorba de o propunere-capcană!
Ce ar însemna asta? De teama crizei politice, care ar putea fi prelungită artificial, președintele Iohannis s-ar simți obligat să accepte orice și oricum?!

Cu astfel de scenarii, ne îndreptăm vertiginos spre fundul prăpastiei, unde nu ne mai salvează nici o erată!

Mă surprinde faptul că întâlnirea dintre Iohannis și alianța PSD-ALDE a durat doar 15 minute, incluzând și timpul alocat umplerii paharelor cu apă plată.

Atât au alocat mai marii țării pentru binele poporului!

Un sfert de oră! Nici măcar acela academic.
 
jooble.org