MINISTRUL NOSTRU JAPONEZ ȘI-A SCHIMBAT SLOGANUL. A TRECUT DE LA TORA, TORA, TORA LA KOVE, KOVE, KOVE !

MINISTRUL NOSTRU JAPONEZ ȘI-A SCHIMBAT SLOGANUL. A TRECUT DE LA TORA, TORA, TORA LA KOVE, KOVE, KOVE !(3447)


Ministrul nostru de Justiție și-a îmbrăcat kimonoul de serviciu și a plecat de urgență în Japonia, țară pe care noi, adică guvernanții, am tratat-o cu kuru!
Cum ar spune japonezul plimbat prin Parcul Cișmigiu, în căutarea unui sushi: Egurakakuru.

Mi-am imaginat că la mijloc este vorba de o misiune super diplomatică și de o însemnătate mondială. Și ce este mai mondial la noi?
Dresul busuiocului, caracteristică de bază a guvernanților noștri care merg din erată în erată.

Reamintesc că o delegație guvernamentală a Japoniei, sosită în vizită oficială în România, și în niciun caz coborâtă din avion la București pentru că nu avea bilet, a fost tratată de miniștrii noștri cu kukuru!

Dumnealor erau ocupați până peste cap cu criza din PSD! Din pricina asta, ardea țara și dumnealor se pieptănau ca niște lăuze în fața unor oglinzi mari montate special în Palatul Victoria!

Cum e să-ți vină Japonia acasă, cu 30 de oameni de afaceri dispuși să investească în România, și tu, Tudose, să-ți depui demisia din funcția de prim ministru cu câteva ore înainte de sosirea oaspeților!

Așa, ca să ne frigă domnii Tudose și Liviu Dragnea, mari patrioți!, cu ambițiile lor personale de doi lei…

Dacă iubești România, nu-i răpești șansa de a se întâlni cu o mare putere a lumii! Care, atenție, a venit la ea acasă, onoare pe care nu au avut-o prea multe țări, ca să o ajute direct, și ce a văzut?

O diplomație “de căcat”, scuzați expresia, dar nu mă pot abține, și un dezinteres total din partea conducerii de partid și de stat! Ca să nu mai vorbesc de lipsa celor 7 ani de acasă, care nu știu cum se măsoară în politică. Ca să nu mai vorbesc de debandada care pune pe fugă orice investitor serios venit dintr-o țară civilizată.

Acestea fiind datele problemei, am cosiderat că Tudorel Toader are de dres din greu un mare busuioc.
Parcă e făcut pentru asemenea misiuni diplomatice, în general, sortite eșecului în fața unor țări în care disciplina este sfântă.

Din păcate, ministrul de Justiție s-a deplasat cu alte treburi în Japonia, dar nici pe alea nu le-a dus la bun sfârșit, fiind chemat de urgență în țară! Ca și cum s-ar fi aflat la Tâncăbești, primul ministru i-a cerut să vină fuguța acasă că arde!

Arde ce? Arde incompetența și lipsa de curaj a celor care nu sunt în stare să lămurească o dată pentru totdeauna situația tulbure a șefei DNA ?

Nu are cu cine să scoată premierul României și acoliții săi castanele din foc în această poveste?

Pentru aburirea presei, era nevoie de un nou pretext, pentru ca cineva să mai poată trage de timp!

Și, atunci, s-a apelat la o nouă strategie: ministrul japonez, în persoana domnului Toader, obligat de șefa din Videle să-i lase din nou pe investitori cu căruța în drum, în ciuda tehnologiilor lor avansate de care dispun, și să vină iute acasă, ca și cum ne-am afla în stare de necesitate!

Ministrul nostru japonez prezintă semnalmentele următoare: fizionomie ușor asiatică, ochii mici sau oblici, în funcție de starea vremii, stăpânește bine arta mânuirii bețelor în diverse situații, cu bârna în ochii lui sau când trebuie să bage bețe în roate cuiva, e mic inventiv.

Luat cu fulgi cu tot de pe scara avionului de către acoliții săi politici, a fost adus direct în fața presei, unde a ținut un discurs impecabil în limba japoneză, în finalul căruia, nu am înțeles, ca și acum un an, dacă șefa DNA va fi sau nu demisă!

Singurul element de noutate îl constituie schimbarea sloganului personal.
KOVE, KOVE, KOVE!
În loc de TORA, TORA, TORA!

Desigur, KOVE de la Kovesi...

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri