TURNESOL POLITIC: Mazăre vrea să profite de alegerile de la conducerea Senatului şi să-l re(im)pună pe Nicolae Moga vicepreşedinte!

TURNESOL POLITIC: Mazăre vrea să profite de alegerile de la conducerea Senatului şi să-l re(im)pună pe Nicolae Moga vicepreşedinte!(1283)


Este foarte IMPORTANT DE URMĂRIT dacă, la votul pentru noua componenţă a Biroului Senatului, REPREZENTANTUL „ECHIPEI MAZĂRE – CONSTANTINESCU”, SENATORUL DE CONSTANŢA NICOLAE MOGA, VA FI REPUS ÎN FUNCŢIA DE VICEPREŞEDINTE AL CAMEREI SUPERIOARE A PARLAMENTULUI ROMÂNIEI, DIN CARE A FOST DEBARCAT ŞI RETROGRADAT DOAR... CHESTOR!(înlocuit fiind, LA VICEPREŞEDINŢIE, cu un... „conservator”!), RELATIV BRUTAL! (deşi Moga, Mazăre şi Constantinescu au încercat, din răsputeri!, să minimalizeze semnificaţia deciziei luate la nivelul coaliţiei PSD - PC – UNPR, nu cu mult timp în urmă, concluzie care nu poate fi decât aceea că “baronii” din ”republica” dintre Dunăre, Mare, Bulgaria şi judeţul Tulcea nu mai sunt chiar “buricul târgului”, în formaţiunea social – democrată, deşi… 2014 este un an cu două rânduri de alegeri, iar orezul primarului de Mamaia, împărţit “pachetiştilor”, este… aur electoral de 24 de carate!).

VA FI UN NOU TEST, UN FILTRU DE TURNESOL POLITIC, PENTRU POZIŢIA (PUTEREA, INFLUENŢA), LA NIVEL CENTRAL ŞI NAŢIONAL, A “ECHIPEI MAZĂRE - CONSTANTINESCU”, DIN “REPUBLICA CONSTANŢA”!...

La votul din această după-amiază (şedinţa începe, conform anunţului programării, la ora 16.00), din plenul Senatului, s-ar putea să fie votat nu numai noul preşedinte al Camerei Superioare a Parlamentului (nu cum anunţa, pentru… după 24 martie!, bătând, acum câteva ore doar, câmpii cu graţie de elefant scăpat într-un magazin de porţelanuri, preşedintele - interimar Cristian Dumitrescu, de la PSD!), cum vor pesediştii şi conservatorii, ci şi posturile de vicepreşedinţi, trei la număr, ca şi celelalte posturi din Biroul Permanent, cum vor liberalii.
Iar PNL doreşte ca votul să aibă loc cât mai repede, chiar astăzi, pentru a-l instala ca vicepreşedinte pe Teodor Athanasiu, pe locul la care au dreptul, ca al doilea, din punct de vedere numeric, grup senatorial!
Ca să forţeze alegerile urgente, în această dimineaţă şi-a depus demisia din funcţie secretarul - general al Senatului, liberalul Dan Mihalache!

Pesediştii vor o amânare, pentru că încă nu s-a hotărât, în “Alianţa PSD – PC – UNPR”, care va fi vicepreşedintele care va fi sacrificat, dintre cei trei actuali (doi de la PSD, unul de la PC). Se pare că tocmai acest “conservator”, pus în locul lui Moga, în februarie, va fi retrogradat, undeva, prin Biroul Permanent…

RADU MAZĂRE şi NICUŞOR CONSTANTINESCU, pe de altă parte, vor să profite de vânzoleală, pentru a-l repune, în funcţia de vicepreşedinte al Senatului, pe omul lor, NICOLAE MOGA! Desigur, în locul unuia dintre cai doi pesedişti…

Vom vedea, ce va ieşi şi din acest nou circ!...
 

Taguri: RaduMazare, NicusorConstantinescu, Mazare, Constantinescu, NicolaeMoga, Moga, RepublicaMazare, RepublicaConstanta, Constanta, Senat, Parlament, CameraSuperioara, Guvern, Tariceanu, Ponta, Ponta3, PSD, PC, UNPR, AliantaPSD-PC-UNPR, USD, USL, PNL,jooble.org