Vineri, la CNMB: Cum se învaţă de plăcere, la... fizică!

Vineri, la CNMB: Cum se învaţă de plăcere, la... fizică!(2247)


Este o realitate, de necontestat, din păcate..., aceea că majoritatea elevilor din România consideră FIZICA ca fiind.... una dintre cele mai grele materii din programa şcolară! nFoarte puțini dintre copii şi adolescenţi spun că o înțeleg sau că învață cu plăcere la orele de fizică. Pentru a schimba această situație, peste 100 de profesori din Constanța, aproximativ 90% din numărul total al profesorilor de fizică din județ, s-au alăturat unui proiect pilot, numit “Reforma predării fizicii în învățământul preuniversitar”, care schimbă modul în care este predată fizica în școlile din România.

Societatea Română de Fizică – SRF (care se autodefineşte, statutar, ca fiind: „o organizaţie apolitică, non – profit, care strânge laolaltă cercetători şi profesori de fizică şi care se doreşte a fi un factor dinamic, în promovarea gândirii creative și a ideilor noi, pentru dezvoltarea ştiinţei” invită la o discuție despre reforma predării fizicii în învățământul preuniversitar vineri - 28 februarie, începând cu ora 10.30, la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanţa (Str. Ștefan cel Mare, nr. 6). Vor fi prezentate rezultatele obținute de elevii și profesorii din Constanța, implicați în acest proiect (implementat în opt județe şi finanțat de Romanian - American Foundation), metodele folosite, precum și detalii despre etapele viitoare.

La eveniment vor participa: Cristian Hatu - manager de proiect, Roxana Zus - Președintele Secției Fizică și Educație, din cadrul SRF, Mădălina Ivănescu - inspector de specialitate, Ion Băraru – profesor la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân”, Cristina Anghel – profesoară la Liceul Teoretic “Ovidius”, Daniela Țepeș și Marcel Petcu – profesori la Liceul Teoretic “Ioan Cotovu”, din Hârșova, precum și alți profesori, care aplică la ore metodele inovatoare de predare.
 

Taguri: fizica, CNMB, MirceacelBatran, Romanian-AmericanFoundation, LiceulOvidius,
George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri