Premieră în Cumpăna, de Ziua Micii Uniri - Trei grupări militare au defilat împreună, spre admirația tuturor

Premieră în Cumpăna, de Ziua Micii Uniri - Trei grupări militare au defilat împreună, spre admirația tuturor(37)


24 IAN De Ziua Unirii Principatelor Române, locuitorii din Cumpăna au încins hora în centrul comunei.

În comuna Cumpăna, conform tradiției, Primăria și Consiliul Local au desfășurat astăzi, 24 ianuarie, o serie de manifestări dedicate Unirii Principatelor Române.

Au fost depuse coroane la cele patru monumente dedicate eroilor de pe teritoriul localității, s-au ținut discursuri, preoții din localitate au săvârșit o slujbă de pomenire a celor căzuți pentru țară.

Momentul culminant, în premieră în comuna Cumpăna, a fost oferit de cele trei grupări militare care au defilat împreună, spre admirația tuturor:

- Batalionul 341 Infanterie Constanța Topraisar, Brigada 9 Mecanizată „Mărășești” – Maior Petru Șlarcu;
- Brigada 243 Radioelectronică și Observare „CALLATIS” – Comandor Vasile-Decebal Ciobăniță și Comandant al Gărzii de Onoare – locotenent comandor George-Cătălin Andrei;
- Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu – Sublocotenent George-Bernardin Croitoru.

 

În fața sediului Primăriei comunei Cumpăna zecile de participanți la eveniment s-au prins într-o Horă a Unirii.

Evenimentele dedicate acestei sărbători au continuat în sala Casei de Cultură din Cumpăna, unde s-a desfășurat un frumos spectacol tematic de dansuri, cântece și literatură “Unirea în inimă se copil” pregătit de preșcolarii celor trei grădinițe din comună, (Grădinița „Florilor”, “Sfânta Maria” și „Paradisul Copiilor”) și de elevii Liceului Tehnologic “Nicolae Dumitrescu”.

În spectacol a evoluat și Grupul ”Lira Folk” și Ansamblul Folcloric „Mugurașii Cumpenei” însoțit de solista vocală Cristina Slujitoru.

 

“Sunt convinsă, ca şi dumneavoastră, că Unirea este cheia de boltă a puterii noastre. Astăzi, ca şi întotdeauna, poporul român îşi cinsteşte eroii care s-au jertfit, pentru a ne lăsa o ţară întreagă, frumoasă şi bogată, dând dovadă de o voință de neînfrânt.
Ne plecăm frunțile în amintirea sacrificiului înaintașilor nostri și aducem un pios omagiu tuturor eroilor neamului românesc, care având credință desăvârșită în Dumnezeu și într-un ideal sfânt al libertății și demnității, au apărat interesele şi integritatea României Unite. Depunem la monumentele eroilor florile recunoștinței pentru jertfa supremă ce au dat-o pe Altarul Neamului.

Vă doresc multă sănătate, curaj, încredere în propriile forţe, ambiție și dragoste pentru România! La mulți ani tuturor!”, a transmis Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri