Marfă de contrabandă în port(681)


Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în municipiul Râmnicu Vâlcea.

Administratorul societăţii comerciale în cauză este cetăţeanul român J.D., în vârstă de 52 de ani, cu domiciliul în Râmnicu Vâlcea.
În urma controlului au fost descoperite 12.900 jucării (seturi puzzle) şi 16.000 bucăţi rechizite (creioane de scris), care purtau însemnele unor mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 650.000 lei dacă ar fi fost originale.
Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
jooble.org