VAMA VECHE: Autoturism

VAMA VECHE: Autoturism "Alfa Romeo" cu ITP fals, depistat de poliţiştii de frontieră(1093)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei (P.T.F.) Vama Veche, judeţul Constanţa, un autoturism marca „Alfa Romeo”, înmatriculat în Republica Bulgaria, pe care un cetăţean român intenţiona să îl scoată din ţară, prezentând, la controlul de frontieră, un certificat de inspecţie tehnică (ITP) fals!

Astfel, ieri, în P.T.F. Vama Veche s-au prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, doi cetăţeni români, care călătoreau cu un autoturism marca „Alfa Romeo”, înmatriculat în Bulgaria.

În urma verificărilor, s-a stabilit că certificatul de inspecţie tehnică periodică (ITP) al autoturismului prezintă indicii de falsificare.

Conducătorul autoturismului, cetăţeanul român A.C.E., în vârstă de 26 ani, a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că respectivul document este fals.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit conducătorului auto, domiciliat în judeţul Constanţa, un dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 din Codul Penal.


FOTO: gazetabt.ro
 

Taguri: AlfaRomeo, ITP, ITPFals, VamaVeche, PTF, PTFVamaVeche, GardaDeCoasta, PolitiadeFrontiera, PolitistiideFrontiera, Art323CodPenal, CodPenal, C.P., CP, RepublicaBulgaria, Bulgaria, Autoturism,jooble.org