Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Dumitru Viorel Focșa atrage atenția că urșii ne omoară din ce în ce mai mulți români

Dumitru Viorel Focșa atrage atenția că urșii ne omoară din ce în ce mai mulți români(1214)


Erau urși și în anii 60 dar era și pădure, mai atacau animalele oameni și pe atunci, dar nu așa, astăzi este nepăsare grosolană. Nu știu de ce coboară azi urșii din pădure. Sau de ce omoară oameni. Cetățeni simpli, ciobani sau fermieri. Autoritățile tac. Până în ziua în care o să fie omorât un demnitar sau rudă de-a lui nu se face nimic. Pădurile s-au defrișat, mediul a fost distrus. Săracul urs își caută pădurea. În Bucovina cade pădurea pe casă…, de aceea se întreabă în calitate de voce a românilor deputatul Dumitru Viorel Focșa, ce facem cu PLx 719/2023?

De la 19 decembrie 2023, ziua protestului făcut de ciobanii și fermierii crescători de vite în față la Ministerul Mediului - România, până pe 30 ianuarie 2024, 4 (patru) români au fost uciși de urşi. Aceste 4 suflete aveau și familii, aveau și copii. Doi dintre cei rupți în bucăți de către urșii care s-au năpustit peste turmele lor în luna ianuarie a.c., au făcut parte din grupul celor care au protestat la București atunci. Cât de trist!? Ce crunt destin! Nu-i așa?

Ca să vedeți cât de importantă este o lege ca asta, pentru crescători de vite și oierii din zona montană. Nepăsarea parlamentarilor care fac legi la Camera Deputaților poate fi cumva stinsă nu știm mai ales cum. Se pune întrebarea câți români trebuie să mai piară sfâșiați de urșii care s-au înmulțit peste măsură, și-au ajuns de se năpustească peste zonele urbane, după distrugerea habitatului lor natural de către hoții care s-au unit (pentru arginții Iudei!) cu austriecii ce ne-au defrișat pădurile.

Interesant de aflat cum oprim această nebunie, aceste omucideri care lasă în urmă familii distruse, astfel încât să nu mai fim controlați de ONG-uri străine. Pare că Guvernul României este condus (și!) de ONG-urile din afara țării. Asta deși avem proiecte de lege pentru a ne apăra. Proiect de Lege pentru completarea art.1 din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr.407/2006, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora.

Nu știm ce se mai așteaptă la Camera Deputaţilor, probabil șpaga de la ONG –uri. Majoritatea din străinătate. Victor Orban iar ne dă exemplu pozitiv, el a stopat finanțarea unor ONG-uri din afara Ungariei. Tragic pentru familiile rămase fără acești oameni destoinici. Mor oameni din vina guvernanților șpăgari care sunt plătiți din banii noștri să ne apere drepturile, nu să completeze cu străini. Este momentul să ne apărăm fermierii și familiile acestora.

Viața acestor oameni, care trăiesc cu acest risc permanent, nu contează ? Câte persoane trebuie să-și mai piardă viața, pentru a se lua măsuri în acest sens ? Ar trebui să se îmbunătățească evaluarea populațiilor de urși și să modifice statutul de protecție al acestora, având în vedere recenta recrudescență a atacurilor urșilor asupra oamenilor. E trist....trebuie făcut ceva...

Când se vrea se poate! Un fermier care l-a contactat pe deputatul Dumitru Viorel Focșa, anume George Năstac din comuna Mogoș, județul Alba, i-a mărturisit că s-a mutat din județul Vrancea tocmai pentru că efectivele de animale i-au ucis doi viței și două vaci și a primit 8 lei pe kilogramul de carne. După toate cele spuse, se pare că unii iubesc urșii mai mult decât oamenii. Și totuși, patru ciobani-fermieri au fost uciși numai în prima lună a acestui an.

Fermierii n-au altfel cum, își duc vacile la plimbare să poată făta ușor, tocmai în zilele când ies și urșii din hibernare. Degeaba ai zeci de câini pe lângă casă, a căror întreținere costă ceva bănuți. Urșii ies pentru că li s-a distrus habitatul natural și s-au înmulțit peste măsură. Doi din fermierii care au protestat, unul de lângă Mediaș și celălalt de lângă Sighișoara, și-au găsit sfârșitul în ghearele urșilor.

Ministrul Fechet tace complice, la fel și Comisia de Mediu din Parlament condusă de Virgil Popescu. Nimeni nu a aflat încă de ce e băgat ursul la capitolul vânătoare în lege și câinii maidanezi care au ucis un japonez în plină Capitală nu demult, din contră.

Apropos de protestul amintit, fermierii au stat la ușa Ministerului Mediu iar cei de la ONG-urile de afară au intrat cu maximă viteză înăuntru, curată discriminare.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri