Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Deputatul Focșa - Întrebări fără răspuns!

Deputatul Focșa - Întrebări fără răspuns!(1358)


Vocea românilor, deputatul constănțean Dumitru Viorel Focșa, continuă în numele locuitorilor acestei țări, să se bată pentru adevăr, să atace problemele spinoase ale societății în cel mai important forum al României.

Să vă dau câteva exemple. De pildă, l-a întrebat pe Adrian-Ioan Veștea, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației, despre numărul de localități din România care funcționează pe subvenții. Cu o reformă administrativă ce întârzie la nesfârșit, doar din motive electorale, cu primării total ineficiente și un aparat de funcționari extrem de stufos, însă bine populat cu sinecuriști-alte resurse electorale, în România există localități unde nici măcar salariile angajaților nu pot fi plătite din resurse proprii.

Se ține ascuns numărul comunelor care nu au avut anul trecut venituri proprii nici măcar pentru a plăti salariile. Se ridică dn umeri tuturor celor care cer defalcat numărul acestora pe județe. La fel se întâmplă cu primăriile care au consemnat venituri proprii mai mici decât subvențiile primite de la bugetul central.

O altă întrebare pertinentă a adresat-o lui Mircea Abrudean, secretar general al Guvernului, cu rang de ministru. Subiectul întrebării: cum vor fi recuperate zecile de milioane de lei plătite drept compensații de către Transelectrica. Mai ales că recent, Transelectrica a anunțat acționarii că încă un fost membru al Consiliului de Supraveghere al companiei, a câștigat litigiul de la Centrul de Arbitraj de la Viena, compania fiind, astfel, obligată la plata sumei de 792.132 lei (principal), reprezentând compensații în baza contractului de mandat, plus 11.759 lei și 7.011 euro, cu titlu de cheltuieli arbitrale.

În total, din cauza numirilor pe criterii politice, schimbările făcute de Secretariatul General al Guvernului, în calitate de acționar majoritar, Transelectrica a fost obligată, până acum, să plătească aproximativ 3 milioane de lei despăgubiri. Ca și în primul caz prezentat, nimeni nu știe suma totală exactă pe care Transelectrica trebuie să o plătească drept compensații angajaților cărora li s-au revocat mandatele, precum și din ce surse sunt plătite aceste sume, cu indicarea lor precisă, dar și dacă se vor recupera acești bani, prin deschiderea unor acțiuni în instanță, de la cei care au hotărât demiterea pe criterii politice a membrilor Consiliului de Supraveghere și Directoraului Transelectrica.

 

Ce spuneți, are dreptate Dumitru Viorel Focșa? Noi credem că da. 
                                             
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri