Adunate de pe plajă

Adunate de pe plajă(322)


AMALGAME

* Bacalaureatul olimpicilor 2023 va avea loc în perioada 11-29 mai, conform calendarului aprobat prin ordin de ministru. La această sesiune specială pot participa absolvenții de liceu selectaţi în loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale care se desfășoară în aceeași perioadă cu examenul național de bacalaureat din sesiunea iunie - iulie. Probele vor avea loc la centre de examen din județul Prahova.

Înscrierea candidaților se va face pe 11 şi 12 mai. Pe 16 mai se va da proba obligatorie a profilului, la Istorie sau Matematică, pe 17 mai proba la alegere, iar pe 18 mai proba scrisă la Limba şi literatura română. Între 19 şi 25 mai se vor desfăşura probele de competenţe, urmând ca pe 26 mai să se afişeze rezultatele iniţiale. În aceeaşi zi se vor depune contestaţiile, urmând ca rezultatele finale să fie făcute publice pe 29 mai.

* Autoritățile din Hong Kong au anunțat că vor oferi 500.000 de bilete gratuite vizitatorilor, după ce turismul a fost puternic afectat în timpul pandemiei. Guvernul a anunțat că acest proiect va avea trei etape și că speră să atragă cât mai mulți străini. Efectele pandemiei se văd și în prezent, mai ales în ceea ce privește turismul.

Hong Kong, una dintre cele mai populare destinații în rândul străinilor, a atras în ultimul an tot mai puțini vizitatori, iar autoritățile au venit cu un proiect cel puțin inedit. Deși se află în topul destinațiilor extrem de populare, în ultimul an numărul străinilor a scăzut dramatic. Autoritățile au privit cu îngrijorare datele care arată că turiștii nu mai sunt atât de interesați de Hong Kong.

În urmă cu doi ani, guvernul a decis să inițieze proiectul „Hello Hong Kong”, care urmează să se desfășoare în trei etape. O parte dintre bilete au fost distribuite din 1 martie celor din Asia de Sud-Est, iar la o lună distanță, localnicilor din partea continentală a Chinei, urmând ca, din 1 iulie, să fie împărțite și restul biletelor.

* Alte trei titluri naţionale pentru înotătorii de la CSM Constanţa. CSM Constanţa a obţinut trei titluri naţionale, prin Brigitta Vass (200 m bras) CU 2:32.33, Mihai Gergely (200 m liber) CU 1:51,72 şi la ştafetă combinată 4×100 m mixt (Patrick Sebastian Dinu, Brigitta Vass, Mihai Gergely, Rebecca Aimee Diaconescu) 4:02.31

A început a doua etapă de măsurători a adâncimii braţelor Dunării şi canalelor, după suspiciunile că ucrainenii le-au adâncit şi ar periclita Delta Dunării. Prima etapă a fost măsurarea braţului Chilia cu nave româneşti ale AFDJ, a doua etapă este măsurarea canalului Solomonov, Bâstroe şi o parte a canalului Chilia, măsurători făcute de o navă ucraineană care are şi doi specialişti români. La 10 zile de la finalizarea măsurătorilor, după ce se vor examina datele brute de către specialişti, se va da un verdict. Toate datele măsurate, date brute, sunt transmise atât specialiştilor din România, cât şi celor din Ucraina.

 

A consemnat moș ION ROATĂ de la ROTATIVĂ

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri