LATRĂ, SPERIETOAREO, LATRĂ

LATRĂ, SPERIETOAREO, LATRĂ(3726)


România modernă de azi, în statusul actual, se datorează unor Cuza, Carol 1, Regina Maria, Antonescu, Regele Mihai. Şi v-o spune asta nu un fan al monahiei. Mai adăugaţi şi toate sufletele chinuite, batjocorite şi adormite DOAR pentru IDEI prin puşcăriile comuniste. Pe la Canal. Prin Bărăgan. Cocteilul nu poate fi servit fără Ceauşescu cu a lui Securitate. Başca Iliescu cu ale lui secrete. Este un stat tânăr cu vârsta de 100 ani. E normal să fim in Fierbere. Încă ne înjurăm ungurii din Ardeal. Incomparabil cu cei 300 ani ai Angliei sau 200 ai Germaniei sau SUA. Unde civilizarea s-a făcut cu FLUIERUL ŞI BASTONUL. Şi se laudă, pe bună dreptate, că sunt cu 100 ani înaintea noastră. Fiţi sigur că şi PUTIN a făcut analiza lui. Şi a văzut cât de trădătoare a fost Rusia prin ‘40. De asta nu se spune un CUVÂNT. Şi se ascund multe. Cum explică Rusia că a început războiul alături de nemţi şi l-a terminat cu aliaţii ? Cine pe cine a trădat? Nemţii că i-au atacat pe ruşi în ‘41 sau Stalin anterior cu năzbâtii de el ştiute? Întrebarea corectă ar fi ce fac ĂŞTIA pe viitor ca nouă, românilor, să ne fie mai bine ? Să avem o Românie mai puternică decât cea de azi ? Ce plan CINCINAL au ĂŞTIA? E reacţie normală ca la limba moldovenească să apară şi limba transnistreană. Ce soluţie au ĂŞTIA la năzbâtia asta? Că nu asta este componenta Casei Regale potrivite pentru noi, o întăresc şi o susţin.

România e ţărişoara pe care străinii o confundă cu Ungaria sau Bulgaria. E locul în care closetul şi ciocanul de porumb ţin loc de wc şi hărtie igienică. Este arealul doldora de sicofanţi ascunşi sub masca omaneilor de bine. La noi primarii trăiesc ca-n America şi alegătorii ca-n Albania. E locul în care corupţia înseamnă viaţă. Străinii profitabilizează dezastrul nostru. De aceea seriozitatea şi competenţa par subiecte de băşcălie. Irosim prezentul spre a ne ascunde trecutul. Violurile noastre sunt de un primitivism precoce. Prostia scuză orice şi nu supără pe nimeni. Ca să ai succes trebuie să semeni cu Mitică Dragomir. De aceea poliţistul anului e arestat pentru corupţie. Dar România e destinul meu şi de destin n-ai cum să scapi. O iubesc cu ură şi pasiune. Taci cu tata, România mea, că o să creşti tu mare. În gaşca asta nu există sentimentul onoarei. Din ’45 aşteaptă bieţii români să înceapă odată redresarea. Ţi se decalibrează până şi ochiul de sticlă, vorbeşte cu cei de le tehnic să-l ducă la metrologie. Munca la patron aduce doar sentimentul urii. Întotdeauna ne-a fost rău când s-a împrietenit Germania cu Rusia.

Indiferent de ce piţigăie propaganda securistă de genul Aici Pogonici. Băştinaşilor li se serveşte în paralel aperItiv de kkt portocaliu cu petale de trandafir roşu, ştiind că fiecare este la curul aplaudacilor. Mentalitatea sovietică zburdă pe coclaurile mioritice. Până şi faptul că în toată poliţia nu mai e unul care să gândească legal, ar trebuie să ne sperie. N-avem cum neam să înţelegem unde stă pitită normalitatea. Trăim într-un Ev Mediu consolidat de prezenţa baronilor. Şeful investigaţiilor pe dosare ale foştilor securişti este chiar un fost securist. Impostura e mai gravă decât corupţia. La butoane sunt cei care până mai ieri făceau fotosinteza evenimentelor politice, în ritm de boşorock. Politica românească ne dă viziuni mici. Am să ajung să spun: mă scuzaţi că locuiesc legal în casa mea. Coloana oficiaă a infinitului este extrem de scurtă. Alţii sunt tocmai buni de pus mâna pe România.

Este o teribilă distanţă între ce declarăm că suntem şi ceea ce reuşim să fim. De fapt nici nu ştim pe ce lume suntem. Micile ecrane sunt pline de repere ale presei româneşti, care dacă n-ar fi existat, n-ar fi auzit nimeni de ele. Mulţi trag în democraţie fără somaţie.Toţi care s-au căpătuit au la bază un dosar şantajabil, fiind chemaţi la guvernare din stelele captive. Predomină gargarantul Constituţiei. În ’89 am trecut de la republica socialistă la republica securistică. Foarte mulţi români au ales anul acesta de Halloween să se deghizeze în cocalari. Şi să sărbătorească Convenţia Anuală a Gherţoiului. Puştanii folosesc doar laptopuri şi visează să stea cândva cu burta pe carte. O, ce veste eronată! Pentru asta însă nu deschid un volum, nu citesc ziare, fac doar sex şi-şi spun între ei bancuri handicapate. Bell street boys, cele mai tari lanţuri pentru boschetari. Democraţia e prea scumpă pentru un popor atât de sărac cu duhul. A devenit clar pentru toată lumea că Liviu Dragnea are o gravă problemă psihiatrică. Şi o expertiză medicală în privinţa lui e demult necesară. Cu toate ăstea sunt destui cu afirmaţii scăpate prin gard de la Spitalul 9, Secţia periculoşi. Dacă nu ajunge el la puşcărie va face din România puşcărie pentru români. Procedează ca Ludovic al XV-lea şi marchiza de Pompadour. Apres nous, le deluge. După noi, potopul. La Cotroceni în poartă spumegă un domn cu freză decalotată spre chel, mai exact o gură spartă. Bărbatul cu trei ţâţe nu mai sperie pe nimeni, iar toamna-i mică. Caracterul unora e plastilina convinşi că binele înfrânge. Când anafura mucegăieşte trebuie îngropată cât mai adânc să n-o scurme şobolanii sau câinii, deşi la inflaţiea asta de îngeri ce mai contează un şobolan cu aripi sau un câine în zbor? Ţară, ţară, vrem popor!

                      Cu plecăciune, Pompiliu Comşa
jooble.org