TURISTUL DE PE ZEBRĂ 12

TURISTUL DE PE ZEBRĂ 12(819)


*În acest weekend sunt aşteptaţi pe litoral peste 200.000 români care vor avea parte de temperaturi de peste 33 grade Celsius, respectiv caniculă, fără vreo speranţă de vreun strop de ploaie, dar şi de preţuri majorate din 15 iulie, în unele cazuri cu aproape 300 la sută. Domnia se plăteşte.

*Turiştii care au ales să îşi petreacă concediul în această săptămână în sudul litoralului se plâng că "vacanţa perfectă" a devenit una a groazei. Munţi de alge sunt scoase de apă la mal, iar mirosul devine tot mai greu de suportat. De exemplu, pe plaja din Mangalia, algele intraseră astăzi deja în putrefacţie şi acoperiseră mai bine de 70% din suprafaţa plajei, spun martorii. Turiştii se plâng că angajaţii din sudul litoralului au strâns algele, însă nu au venit să le şi ridice, ceea ce a făcut şi mult ca mirosul să se împrăştie. Până când algele vor fi luate, turiştii vor trebui să îşi întindă cearcefurile printre munţii de resturi vegetale.

* Atmosfera ridică în picioare Costineștiul! Vineri, 29 iulie, ora 23,oo, White Horse Rock'n Roll vă invită la un super concert rock al formației Alternosfera. Un performance muzical interactiv la care veți putea cânta melodiile favorite alături de: Marcel Bostan – voce, clape; Serj Aladin – chitară, clape; Serj Krasnov – bas; Marin Nicoară – chitară, clape; Eugen Berdea – tobe.
Intrarea este liberă!!!

* Sâmbătă, 16 iulie la Vama Veche, LA BARBA NEAGRĂ un concert inedit între orele 22,00+1,00. Leo Iorga - cel care a lansat de-a lungul carierei sale hiturile: Trenul pierdut, Să te gândeşti la mine, După ani ţi ani, Singur în noapte etc., vine ca invitat al trupei Pacifica, cu un repertoriu de excepţie, atât românesc, cât şi internaţional. Vă aşteptăm cu mare drag! Suport artiști 25 de Ron. Informații și rezervări
Raluca 0727488470, Adrian 0758352896

* În zilele de 16 și 17 iulie 2016, pe Plaja Corbu, se va desfășura Festivalul Antic “Dacia – Casa noastră”, organizat de Centrul Cultural Corbu, în parteneriat cu Asociația România Dacia Casa Noastră – DANAIS Constanța. Ediția a II-a a festivalului antic “Dacia, casa noastră” vă asteaptă cu multe momente impresionante, autentice, susținute de echipa DANAIS. În mijlocul naturii, pe plaja salbatică de la Corbu, participanții vor avea parte de o experienţă unică, prin trăirea istoriei, alături de echipa Danais, organizație cu ştate vechi în organizarea de evenimente culturale, cu recunoaştere UNESCO şi cu experienţa a cinci ani de reconstituiri istorice în ţară şi străinătate. Programul festivalului:

Sâmbătă 16 iulie
13.00 Ceremonia de deschidere a festivalului
14.00 Ateliere interactive cu publicul: Antrenamente cu gladiatorii Ludus Danais, tir cu arcul, ceramică getică
17.30 Spectacol reconstituire istorică – Plaja este arena. Gladiatori, geți și romani, momente artistice
21.00 Încheierea activităților

Duminică 17 iulie
11.00 Ceremonia de deschidere – a doua zi de festival
12.00 Ateliere interactive cu publicul: Antrenamente cu gladiatorii Ludus Danais, tir cu arcul, ceramică getică
15.00 Spectacol reconstituire istorică – Plaja este arena. Gladiatori, geți și romani, momente artistice
17.00 Ceremonia de închidere a festivalului

Terenul ales anul acesta – nisipul – este mult mai propice pentru gladiatori, pentru că ei se luptau pe nisip, spune preşedintele Asociaţiei Dacia – Casa Noastră, Octavian Manu.

* Nava Școală TCG Sokullu Mehmet Paşa, care aparține Forțelor Navale din Turcia, a efectuat o vizită în portul Constanța în perioada 12-15 iulie. Pe timpul escalei au fost programate vizite oficiale la, Comandamentul Flotei și Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, în cadrul cărora au avut loc discuții referitoare la identificarea unor noi oportunități de dezvoltare a cooperării bilaterale româno-turce în domeniul învățământului de marină. Cei 280 de cadeți ai Academiei Navale din Turcia, aflaţi la bordul navei, au vizitat infrastructura și condițiile specifice de pregătire din Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și au avut loc întâlniri sportive și schimburi de experiență cu studenții români. De asemenea, marinarii turci au vizitat obiective turistice din municipiul Constanța și au depus coroane de flori la Cimitirul Turcesc din Slobozia.
La marșul de instrucție al Navei Școală TCG Sokullu Mehmet Paşa, programat a se desfăşura în perioada 11 iulie – 8 august, vor participa și doi studenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”. Stagiile de practică, executate la bordul navelor școală din Turcia de către studenţii academiei constănţene, au devenit o tradiție și fac parte din strategia de internaționalizare a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”. Nava-şcoală TCG Sokullu Mehmet Paşa (A-577) are o lungime de 98,8 m, lăţimea de 11,8 m, pescajul mediu de 4,4 m şi poate atinge o viteză de cca 20 noduri. Marşul de instrucţie va dura aproximativ o lună, iar porturile în care nava va face escale sunt La Valetta (Malta), Barcelona (Spania) şi Toronto (Italia).

* După Bucureşti, Rm. Vâlcea, Brașov şi Iași, Elite Business Women revine la Constanța cu ediția a 2-a. Eşti femeie de afaceri sau vrei sa devii una? De ce să nu fii o femeie de afaceri de succes? Eşti aşteptată la hotel Iaki, miercuri, 20 iulie, de la ora 17.30, ca să afli cum reușesc femeile în afaceri. Campania “Ele au reușit” a debutat în București cu peste 100 de participante, 13 speakeri specialiști în domeniul antreprenoriatului, campanie în media ante și post eveniment. A continuat la Constanţa, Cluj Napoca, Rm.Valcea, Brasov, Iași, peste 1200 de participanți, 60 de speakeri femei antreprenor, peste 100 de parteneri și sponsori, campania media și TV ante și post eveniment. Teme alese în cadrul evenimentului: Contextul actual al antreprenoriatului feminin în România, Probleme pe care le pot întâmpina femeile ca și antreprenori și soluții găsite până în present, Modele de femei antreprenor și cum au reușit în fața eșecului, Femeia Antreprenor din perspectiva unui bărbat antreprenor, Instrumente utile și soluții de finanțare pentru femeile antreprenor: Aero, Elite Business Women, Antreprenoriatul privit ca o alternativa pentru combaterea somajului. Inscrierea la eveniment se face prin email la: contact@elitewomen.org, pana la 17 iulie 2016! Participarea este GRATUITA, în limita locurilor disponibile. Daca doresti să te alături în calitate de partener sau sponsor, trimite un email la:bianca.tudor@elitewomen.org


ALTFEL DE PUBLICITATE

Angajăm paznic, pentru perioada nopţii, în staţiunea Costineşti, la o bază nautică, pe plajă. Cazarea este asigurată gratuit de către angajator. Salariu net 1200 lei/lună, o parte din salariu este oferit zilnic, se încheie obligatoriu contract de muncă. Pentru mai multe informaţii, sunaţi la 0769664001, mesaj pe facebook la adresa litoralcostinesti sau mesaj pe olx.

BULA, soţia lui PĂCALĂ 
jooble.org