SE CERE, PE BUNĂ DREPTATE, RECUPERAREA OMV -  PETROM

SE CERE, PE BUNĂ DREPTATE, RECUPERAREA OMV - PETROM(486)


Facem noi ce facem și ne furăm căciula singuri. Ne place să îmbrăcăm haine de Păcală. Ne și fudulim cu asta. Cel puțin cu anumite companii românești am zbârcit-o de tot. Le-am înstrăinat fără nici o remușcare. Doar pentru un peșcheș, de mult ori și acesta insignifiant, ajuns în buzunarul și conturile nababilor.

Și nu este vorba doar de ce vă vom sporovăi în continuare. Din păcate.

Mai exact ne referim la naționalizarea OMV - PETROM. Așa după cum susține, pe bună dreptate, și deputatul Dumitru Viorel Focșa, OMV PETROM trebuie naționalizat prin anularea contractului de privatizare, contract conceput la Viena, în mod abuziv, în defavoarea poporului român, prin subminarea economiei României, apoi fiind secretizat.

Deputatul constănțean Focșa, la mjloc de ianuarie a avut chiar curajul să-l interpeleze pe ministrul finanțelor, domnul Adrian Câciu și să-l tragă puțin de urechi, mai ales că printr-un anunț oficial al OMV - PETROM , făcut fără să existe o consultare cu autoritățile fiscale române, conform căruia, potrivit propriilor analize, compania se consideră exceptată de la suprataxa de 60 % pe profitul excepțional din ultimii doi ani, transmis în contextul în care Austria nu numai că ne-a blocat, nejustificat, accesul în spațiul Schengen, dar ar putea fi chiar ea beneficiara sumei provenind din taxa de solidaritate,

Un caz, în opinia multor români adevărați, de o gravitate maximă. S-a cerut, se cere și se va cere în cotinuare naționalizarea companiei OMV –PETROM ori diminuarea paticipației OMV în PETROM.

Interesant ar fi ca opinia publică să știe cu cărțile pe masă ce alte scenarii de acțiune au autoritățile mioritice în vedere pentru a contracara comportamentul de piață sfidător al companiei austriece. Doar România n-a ajuns preșul lor.

De la interpelarea domnului deputat Dumitru Viorel Focșa a trecut însă o lună și nu s-a înregistrat nici o reacție din partea Guvernului cu privire la OMV-Petrom.

" ❌️OMV PETROM trebuie naționalizat prin anularea contractului de privatizare, contract conceput la Viena, în mod abuziv, în defavoarea poporului român, prin subminarea economiei României, apoi fiind secretizat.
🚫Nici o reacție, încă, după mai bine de o lună, din partea Guvernului cu privire la OMV-Petrom.
❓️Anunțul oficial al OMV - PETROM, care a fost făcut fără să existe o consultare cu autoritățile fiscale române, conform căruia, potrivit propriilor analize, compania se consideră exceptată de la suprataxa de 60% pe profitul excepțional din ultimii doi ani, transmis în contextul în care Austria nu numai că ne-a blocat, nejustificat, accesul în spațiul Schengen, dar ar putea fi chiar ea beneficiara sumei provenind din taxa de solidaritate, este unul de o gravitate maximă!
"  a declarat deputatul Dumitru Viorel Focșa. 

Anunțul oficial al OMV - PETROM, repetăm, este unul de o gravitate maximă! De dorit ar fi ca mediul politic să se apuce urgent de treabă pentru a avea spor. Suntem siguri că se va face, veți vedea. Contractul trebuie reziliat legal. Sunt doar atâtea abuzuri si încălcări de clauze.

Ne rugăm să dea Dumnezeu să scăpăm de austrieci, iar cei vinovați să fie condamnați. Așa ar fi corect. În concluzie, la treabă, băieții!

Recuperare! Recuperare! Recuperare! Suntem pe urmele voastre.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri