Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
MANGALIA ARE NEVOIE DE UN PRIMAR CA NICU MOROIANU!

MANGALIA ARE NEVOIE DE UN PRIMAR CA NICU MOROIANU!(1666)


Nicu Moroianu candidează la funcția de primar al municipiului Mangalia. El este susținut de ALDE, PNȚ, PSD și mai multe ONG-uri. A considerat domnia sa că acum este timpul să candideze. În opinia mea, nu e nici prea devreme, nu este nici prea târziu.

Moroianu este încă tânăr! E suficient de bine pregătit, pot spune, din toate punctele de vedere, matur, atât din punct de vedere social-cetățenesc, cât și politic. A acumulat experiența necesară pentru a face față funcției de primar. Așa susține domnia sa și noi îl credem!

Calitatea de consilier local pe care a dobândit-o la alegerile trecute l-a ajutat enorm ca să înțeleagă și mai bine fenomenele sociale și caracteristicile orașului Mangalia, despre care spune că merită o soartă mai bună! Și nu o spune doar domnia sa, o spune aproape un oraș întreg!

Care oraș, ce vrea? Nu mai vrea un primar frumușel închis într-o colivie sau un bibelou de porțelan care se sparge repede...Nici de unul promovat de la Muzeul de ceară!

Un primar adevărat pune osul la treabă alături de ceilalți! Mai ales acum, într-o situație de criză, când turismul, de pildă, se află într-un mare impas! Dar, din câte îmi amintesc eu, Radu Cristian nu s-a întâmplat să moară niciodată de grija turismului! Iată de ce unii mangalioți nu îl mai vor primar! Chiar dacă ar fi să cânte precum pasărea Colibri!

Se caută un primar “viu”, adică activ. Știm cu toții ce vor cetățenii unei localități care se pretinde a fi cu ștaif... Nu este nici o filozofie. Știința e că din când în când, tu, ca primar, trebuie să te mai dai jos din corcoduș ca să vorbești și cu oamenii cetății…

Dacă, din acest punct de vedere, au trecut degeaba două mandate, nu văd ce le-ar mai putea oferi domnul Radu Cristian celor dezamăgiți de prestația sa ca primar! Câtă ipocrizie poți acumula în timp ca să faci alte promisiuni, când, de fapt, ai rămas dator celor care te-au votat! Un mandat. Al doilea...

Știu refrenul celui rămas dator. Cere electoratului încă un mandat ca să termine ce nu a terminat! Așa motivează primarul restanțier:  “Aveți milă de un biet primar care nu a realizat ce a raportat!”

Relația cu cetățeanul este mai importantă decât cea cu partidul! Dar nici aici nu a excelat în mod deosebit. Radu Cristian a venit, când a venit, la Mangalia, ca să cucerească sudul, că vestul nu-i de nasul domniei sale. A descălecat cu fițele unui șerif care vrea să bage frica în toți! El era, chipurile, justițiarul cu un trecut muncit în fruntea Gărzii Financiare…A ținut povestea cu descălecatul în Mangalia și a ajuns primar...După două mandate staționare, s-a ales cu o emblemă negativă. Ce ar mai fi de comentat, după câte gropi am numărat!

Nicu Moroianu este etichetat ca un priceput “om de turism”. Păi, stau și întreb, că a venit și vremea întrebărilor, nu-i cam mare diferența? Este o diferență de mentalitate. Moroianu spune că omul cât trăiește învață!

Radu Cristian vrea să lase impresia că dumnealui le știe pe toate! Că deja a câștigat alegerile! Că nu are adversar pe măsura sa! Este o stare de spirit înșelătoare, chiar periculoasă, care domină și partidul său!

Domnul Moroianu are mult mai multe idei constructive. Firesc, a “studiat” orașul. În primul rând, în calitatea sa de consilier local. Consiliul Local Mangalia a fost a doua sa facultate! Domnul primar Radu nu s-a simțit atras de instituția Consiliului Local și nu a fost prezent decât la câteva ședințe…

Am mai spus chestia asta. La ședințele Consiliului Local nu te duci din obligație! Te duci, în calitate de primar, doar dacă îți iubești orașul! E ca și cum ai fi student la Medicină și ai chiuli de la orele în care este prezentat corpul omenesc cu toate amănuntele sale...Ca să nu tai mai târziu cum a tăiat doctorul Ciomu! Totul în patru!

Aici, în Consiliul Local se prezintă, în adevărata sa splendoare, trupul orașului Mangalia și se intervine, dacă este cazul...Acum avem doi medici. Un Moroianu căruia nu-i tremură bisturiul în mână. Și unul Radu, care cere să intre din nou în sala de operații, pentru că a uitat să coasă pacientul!

La origini, Mangalia a fost un oraș frumos. Din păcate, groparii și-au bătut joc de el! Ar trebui să-i cunoaștem pe acești sabotori, dar Primăria nu are habar de ei! Orașul nu este sărac și dispune de nenumărate valori, unele cu titlul de rezervație națională, care zac abandonate cine știe pe unde!

Ce s-a ales, de pildă, de rezervația Obanul Mare? 

 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța



jooble.org ziare, stiri