Expoziție de pictură și ceramică ECHO VERSE

Expoziție de pictură și ceramică ECHO VERSE(258)


În perioada 21-29 ianuarie 2023, Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” și Uniunea Artiștilor Plastici Filiala Constanța Unu, vă invită la expoziția de ceramică și pictură intitulată sugestiv „Echo Verse”!

În cadrul expoziției vor expune lucrări de pictură și ceramică artistele vizuale Cristina Tudorache și Ana-Maria Ceară, membre ale Filialei Constanța Unu a U.A.P.R. Prin creația abstract expresionistă a pictoriței Cristina Tudorache și ceramica sculpturală a ceramistei Ana-Maria Ceară, expoziția aduce în atenția constănțenilor teme generoase precum visul și zborul, redate în tușele picturale și simbolistica arhetipurilor, muze sau himere, ce prind formă prin intermediul materialul ceramic. Prin creațiile expuse, Cristina Tudorache propune publicului lucrări din creația sa în care abordează două teme principale: oniricul, starea de transfigurare a eului subiectiv, linie în care elementul de vis, de recreare a unor spații sunt de tip imaginar și, cea de-a doua temă, marcată de sentimentul mării -zborul în spațiile marine, o evadare din sine dar sub aspectul tumultului mării. Se creează astfel niște zboruri dincolo de spațiul terestru, astfel pictura sa iese total din elementul recognoscibil. Ana-Maria Ceară explorează prin intermediul lucrărilor sale teme din zona mitologiei sau a arhetipurilor universale ce se transpun în materialul ceramic sub forma unui dialog între lucrările sculpturale moderne și estetica formelor preistorice, accentuând expresivitatea plastică a materialului ceramic. Astfel, prin sinteze plastice, lumea formelor, compusă dintr-o multitudine de configurații, generează un mijloc de transmitere și receptare a unor mesaje ce conțin scheme universale ale experienței umane.

Expoziția va avea loc la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ”Jean Constantin”, în perioada mai sus menționată și poate fi vizitată de luni până vineri, în intervalul orar: 10.00-17.00, și sâmbătă-duminică, în intervalul orar: 12.00-20.00. Intrarea este liberă.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri