CANDIDAȚII PNL LA PRIMĂRII ȘI LA CONSILIILE JUDEȚENE. MIHAI CHIRICĂ S-A LEPĂDAT DE PSD!

CANDIDAȚII PNL LA PRIMĂRII ȘI LA CONSILIILE JUDEȚENE. MIHAI CHIRICĂ S-A LEPĂDAT DE PSD!(733)


Am asistat la un veritabil maraton electoral care a avut ca principal obiectiv stabilirea tuturor candidaților PNL pentru alegerile locale programate în vara acestui an. Sunt puse în joc posturile de primari și cele de președinți ai consiliilor județene. Față de anii electorali trecuți, PNL a ridicat foarte mult ștacheta exigențelor în ce privește stabilirea candidaților pentru funcțiile amintite. Obrazul subțire, cum se spune, cu teste se ține!

O primă concluzie.
PNL are cei mai buni primari din România. În majoritatea orașelor și comunelor conduse de primari liberali, nivelul de trai, confortul, serviciile publice sunt la nivel european. Ori, blazonul acesta cu sacrificii se ține! Având de unde alege, PNL a făcut nominalizările cu scopul de a merge înainte, în primul rând, cu primarii și președinții de consilii județene care au demonstrat că sunt cei mai buni. Dau câteva exemple la întâmplare: Cluj-Napoca, Alba, Călărași, Suceava, Arad, Timișoara. Garda a fost dublată cu propuneri de primari noi care au dovedit deja expertiză și dragoste față de orașele lor. Mai mult de atât, sunt pregătiți să-i înlocuiască pe primarii PSD care și-au bătut joc de orașele pe care le-au condus. în principal la București,  Craiova.

PNL a susținut mereu că este nevoie de oameni onești, competenți și profesioniști și nu s-a abătut nici acum de la aceste criterii.
De exemplu, la București, conducerea PNL a decis cu unanimitate de voturi să îl sprijine pe Nicușor Dan. Argumentul forte exprimat de conducerea liberală:
Avem încredere în onestitatea, în soliditatea soluțiilor, în devotamentul lui Nicușor Dan față de cetățenii Municipiului București. Avem garanția că împreună cu Nicușor Dan vom reuși să eliberăm Bucureștiul de domnia bunului plac, amatorismului, clientelismului din administrația din București din ultimii 12 ani. Bucureștiul are șansa de a deveni o adevărată capitală europeană și bucureștenii nu vor rata acest moment, mai ales că au în minte dezastrul reprezentat astăzi de Gabriela Firea.”

Biroul Politic Național al PNL a validat cea mai mare parte a candidaților la funcția de primar de municipiu reședință de județ și de președinte de Consiliu Județean. Obiectivul principal îl reprezintă scoaterea PSD din admnistrația locală! Și pentru atingerea acestui obiectiv, PNL, ca un partid responsabil, este dispus la negocieri și înțelegeri transparente cu celelalte partide anti-PSD.

Au fost validate deja candidaturi importante precum Emil Boc la Primăria Cluj-Napoca, Nicușor Dan la București, Sergiu Bâlcea la Arad, Vergil Chițac la Constanța, Andrei Volosevici la Ploiești.

Au fost validate candidaturile unor primari cu rezultate deosebite la nivelul municipiilor reședință de județ, cum ar fi: Nelu Popa la Reșița, Florin Oancea la Deva, Dan Drăgulin la Călărași, Cătălin Flutur la Botoșani.

A fost validată majoritatea candidaturilor la CJ, precum Ion Dumitrel la CJ Alba, Iustin Cionca la CJ Arad, Ionel Palăr la CJ Bacău, Alin Tișe la CJ Cluj, Mihai Lupu la CJ Constanța, Dinu Iancu Sălăjanu la CJ Sălaj, Costel Șoptică la CJ Botoșani, Costel Alexe la CJ Iași.

Un caz special îl reprezintă pe Mihai Chirică, cel care a fost în ultimii ani de partea bună a baricadei, a fost împotriva OUG 13, a intrat în conflict cu conducerea PSD atunci când guvernarea socialistă a încercat să distrugă Justiția, a fost exclus din partid de Liviu Dragnea. Mihai Chirică nu mai are nicio legătură cu PSD de trei ani de zile. Mai mult decât atât, la ultimele alegeri, Mihai Chirică s-a situat pe poziții de adversitate cu PSD.

Mihai Chirică este susținut de ieșeni, se află la o cotă de încredere de peste 60%, iar acest lucru se datorează exclusiv activității lui de primar și nu culorii sale politice. Susținătorii săi sunt convinși că împreună cu Chirică, vor face lucruri excelente pentru ieșeni.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri