Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
O ȘCOALĂ NOUĂ, O GRĂDINIȚĂ, UN TEREN DE SPORT...DE LA CONSILIUL JUDEȚEAN CONSTANȚA, ÎN PERSPECTIVĂ,  MAI MULT!

O ȘCOALĂ NOUĂ, O GRĂDINIȚĂ, UN TEREN DE SPORT...DE LA CONSILIUL JUDEȚEAN CONSTANȚA, ÎN PERSPECTIVĂ, MAI MULT!(711)


Poate că ar fi bine ca, fără anumite garanții morale și de comportament, politicienii să nu participe la deschiderea festivă a nolui an școlar. Desigur, cu excepția unității școlare unde învață odrasla sau odraslele lor! Și acolo, precizez, limitându-se doar la ale însoți...Am evita, astfel, spectacolele lungi și gratuite ale unor demagogi de meserie.

Pentru că promisiunile reprezintă meseria lor de bază. În tabăra politrucilor cu drept de participare la festivitățile de deschidere a noului an școlar ar trebui admiși doar cei care au o legătură cu învățământul și educația. Mă refer strict la invitați. La doamna ministru care a mers în vizită de lucru îmbrăcată în țoale de lux! Nu la oamenii obișnuiți. Și care mai au ceva în plus. O conduită morală fără cusur.

Dușmanii copiilor, mă refer la toate clasele, sunt cei care promit și nu se țin de cuvânt! Personal consider ca fiind incalificabil gestul celor care participă la deschiderea noului an școlar, promit și, după aceea, dispar în ceață ca măgarii! Nu am găsit altă comparație.

Nu mai trec absolut deloc pe la școala respectivă! Nici măcar de “Ziua copilului!’ Sunt brusc loviți de amnezie! Impactul tinerei generații cu minciuna instituțională provoacă numeroase controverse și chiar revoltă printre tineri! Ca să nu fie înțeleși, politicienii folosesc un limbaj alambicat, greu de descifrat chiar și de către maturi!

Promisiunile răspândite de politicieni au produs multă dezamăgire printre tinerii care au participat, în anii trecuți, la deschiderea școlilor! Mai ales când indivizii în cauză și-au dat arama pe față și au recunoscut că au venit ca să se facă cunoscuți înainte de alegeri!

Fiecare cu ce îl doare! Calculul lor este cât se poate de meschin. Păi, dacă i-au păcălit ei pe cetățenii cu drept de vot, cerșindu-le votul, cu liceenii e floare la ureche! Și omul de afaceri Mohamad Murad a rămas dator unor categorii de tineri. A promis că va finanța construirea a 5 parcuri în Constanța! Entuziasmul i-a pierit imediat după ce s-a anunțat că a fost scos de pe lista cu candidații la Primăria Constanța! A ținut fesul cât a avut interesul!

Poate așa se explică de ce, luni, am întâlnit foarte mulți politicieni rătăciți prin curțile mai multor școli din județul nostru! Unii erau mai emoționați decât elevii, ca și cum ar fi fost corigenți la mai multe materii și urma să își dea restanțele!

Am întâlnit însă și politicieni serioși. Chiar dintre cei pe care i-am criticat, la un moment dat, eu și alți jurnaliști, că fac prea puțin pentru județul pe care îl reprezintă…O prezență agreabilă, în mai multe locuri din județ, a fost Horia Marius Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța. Mesajul acestuia a fost simplu și la obiect. Instituția pe care o conduce a rămas datoare învățământului constănțean. Cu toate că, față de alți ani, bilanțul în acest domeniu de activitate sensibil și pretențios este dătător de speranțe.

De altfel, chiar cu prilejul deschiderii noului an școlar, au fost inaugurate mai multe obiective destinate învățământului constănțean. O școală, o grădiniță, un teren de sport...La care se adaugă numeroase alte dotări pentru școlile din mediul rural, unde cadrele didactice se mai confruntă cu diverse alte lipsuri. Față de necesități, este, desigur, prea puțin! Dar inițiativa președintelui Țuțuianu este un început de bun augur.

Credeți că interesează pe cineva culoarea politică? Important este ca învățământul constănțean să nu mai stea cu mâna întinsă la nimeni și să își recapete demnitatea! O chestiune recunoscută cu mult bun simț și de președintele CJC, domnul Țuțuianu. Noul program de susținere și de modernizare a învățământului constănțean promite să fie mult mai generos și la obiect. Dar așteptăm reacții similare și de la ceilalți politicieni, chiar partide! Învățământul, nu politica găunoasă, trebuie să-i preocupe pe aleșii noștri! Altfel, înseamnă că nu am avut mână bună…

Și încă ceva de la Horia Țuțuianu citire. Învățământul nu trebuie băgat în seamă doar cu ocazia unor zile festive! Bine spus, dar vom vedea cum stăm cu practica...Altfel, sună frumos, dar să facem să și arate la fel de frumos!

 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri