Doamna teatrului constănțean Ileana Ploscaru, premiată de UNITER pentru întreaga activitate!

Doamna teatrului constănțean Ileana Ploscaru, premiată de UNITER pentru întreaga activitate!(704)


✅O veste extraordinară pentru cultura din Constanța, premiul pentru întreaga activitate va fi decernat doamnei teatrului constănțean, Ileana Ploscaru. Această distincție înnobilează o carieră începută acum 70 de ani, mai exact, în anul 1951. Doamna Ploscaru, care în acest an a împlinit venerabila vârstă de 90 de ani, a debutat pe scena Teatrului Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, în spectacolul „Fântâna turmelor” de Lope de Vega.

🔹Tot pentru gala din acest an actrița Cătălina Mihai a fost nominalizată la secțiunea cea mai bună actriţă în rol secundar pentru rolul jucat în piesa „Doi tineri din Verona” de William Shakespeare. De asemenea, regizoarea Diana Mititelu, a fost nominalizată de juriul galei, la secțiunea debut, pentru regia spectacolului „Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya, producție a Teatrului de Stat Constanța.

💬“Atât premiul senioarei noastre de vârstă a teatrului constănțean, doamna Ileana Ploscaru, cât și cele două nominalizări primite de către Cătălina Mihai și Diana Mititelu, ne onorează și, totodată, reprezintă o recunoaștere a valorii echipei Teatrului de Stat Constanța. Le felicit pe cele trei doamne ale teatrului constănțean și împreună cu publicul le mulțumim pentru eforturile depuse în slujba culturii constănțene” – a declarat Mihai Lupu, președintele

Consiliului Județean Constanța.

Teatrul de Stat Constanța

Foto 1: Ileana Ploscaru

Foto 2: Diana Mititelu
Foto 3: Cătălina Mihai




 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri