A fost inaugurat -Centrul multifuncțional educativ pentru tineret- Jean Constantin

A fost inaugurat -Centrul multifuncțional educativ pentru tineret- Jean Constantin(1413)


În data de 20 Aprilie 2018, a fost inaugurat “Centrul multifuncțional educativ pentru tineret” Jean Constantin.

Acesta este un proiect cu finantare europeana derulat in perioada 01.04.2013 – 01.11.2016, valoarea totala fiind de aproximativ 9,5 milioane lei. Proiectul a avut ca obiectiv reabilitarea si modernizarea cladirii fostului cinematograf Republica si dotarea/ echiparea centrului nou realizat cu mobilier adecvat spatiilor propuse si echipamente specific acestuia.

Consiliul Judetean Constanta a contribuit din surse proprii pentru reabilitarea acestei cladiri, cu suma de 2 milioane lei.

”Centrul va purta numele marelui actor constantean Jean Constantin, care in urma cu 8 ani a parasit scena artistica lasand o mostenire imensa, o intreaga filmoteca care a incantat multe generatii de-a lungul timpului. Constanteanul Jean Constantin, a fost si va fi iubit de o lume intreaga, insa, doar aici in Constanta, putem spune ca a fost si va ramane “casa” lui. Imi doresc ca acest Centru, sa devina un pol de interes pentru tinerii constanteni implicati in proiecte cultural educative.Se simte nevoia unui suflu tanar, care prin creativitate si perseverenta sa impulsioneze viata artistica a orasului. Pregatim un portofoliu variat de evenimente si activitati pe care ne dorim sa le derulam in acest centru si totodata suntem deschisi la propunerile tinererilor din judet” a declarat presedintele Consiliului Judetean Constanta, Marius Horia Tutuianu.

“Centrul Multifunctional educativ pentru Tineret Jean Constantin” va fi administrat de Centrul Cultural Judetean Theodor T. Burada, institutie aflata in subordinea Consiliului Judetean Constanta, specializata pe activitati culturale. Acesta va functiona zilnic, iar calendarul evenimentelor va putea fi consultat online, pe adresa de internet: http://cmeptjc.cjc.ro/evenimente.html
jooble.org