ÎN DELTĂ, BRACONAJUL E ÎN FLOARE: 200 kg de peste şi 700 m plase ilegale monofilament, confiscate de la trei inşi, într-o... jumătate de oră!

ÎN DELTĂ, BRACONAJUL E ÎN FLOARE: 200 kg de peste şi 700 m plase ilegale monofilament, confiscate de la trei inşi, într-o... jumătate de oră!(2596)


Acţionând pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră tulceni au confiscat 195 kilograme de peşte din diferite specii şi 9 plase monofilament, a căror deţinere şi utilizare este interzisă prin lege.

Astfel, în data de 20.03.2014, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea i-au depistat, pe raza localităţii Enisala, pe I.M., în vârstă de 38 de ani, şi B.N., de 28 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea, în timp ce transportau, cu un atelaj hipo, mai multe plase monofilament, cu captură de peşte.
În urma verificărilor au fost descoperite 9 plase monofilament în lungime de 700 m şi 74 kilograme de peşte din specia caras.

Tot ieri, peste doar... o jumătate de oră!, poliţiştii de frontieră, din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, au oprit, pentru control, pe comunicaţia Ceamurlia de Jos – Două Cantoane, un autoturism marca „Ford - Tourneo Connect”, în care se afla R.G.G., în vârstă de 43 de ani, domiciliat pe raza judeţului Prahova.
În urma verificării autoturismului, a fost găsită cantitatea de 121 kilograme de peşte, din speciile: caras, şalău şi ştiucă, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative, de provenienţă şi transport.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 195 kilograme de peşte, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale” şi „deţinere şi folosire la pescuit a plaselor monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 

Taguri: peste, monofilament, plase, braconaj, Tulcea, PolitiadeFrontiera, Ceamurlia, DouaCantoane, caras, stiuca, salau, CeamurliadeJos,
George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri