Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
Și dacă AUR va guverna România?

Și dacă AUR va guverna România?(2896)


Iată o întrebare care stârnește hohote de râs; doar că, mișcările subterane de pe scena politică ar putea să transforme râsul în plâns. Astăzi, nimeni din PSD nu vorbește deschis despre o alianță guvernamentală cu Alianța pentru Unirea Românilor, însă, pe la colțuri, cei mai mulți social-democrați spun la unison că „ne interesează ca AUR să fie pe la 20, maximum 25%”. Mă, cum așa, de ce așa mult? De ce nu, 10? De ce nu cât USR?

Păi...nu e nevoie să ne explice nimeni din PSD.

În primul rând, nimeni nu vorbește astăzi despre o alianță cu AUR pentru că partidul lui Simion abia a început procesul de asanare a haznalei din interior rezultată din primirea și promovarea, inclusiv în Parlament, a unor personaje vrednice de grădina zoologică.

În al doilea rând, nimeni nu vorbește astăzi de o alianță cu AUR pentru că nu este momentul ca partenerii liberali să se alarmeze, să audă cum li se ascut cuțitele la ceafă, să se pună în gardă.

Nu în ultimul rând, o asemenea variantă este inutil de abordat până când nu va veni prima confirmare oficială a procentelor fiecărui partid aspirant la ciolan: alegerile europarlamentare.

Se poate vedea însă că PSD nu își dorește un AUR mic, pentru că nu îl atacă nici frontal, nici prin învăluire informativă. De ce?

Pentru că AUR la 20%, chiar 25%, este un partid care nu va câștiga mare lucru la alegerile locale, dar care poate deveni oricând partener guvernamental pentru un PSD-winner pe linie, mai ales dacă se va situa peste PNL.

Vi se pare imposibil?

Vă spunem că noi nu este, de fapt nu MAI este, după ce George Simion s-a întâlnit cu ambasadorul Israelului în România și a dezlipit eticheta izolaționistă de partid antisemit de pe fruntea formațiunii politice pe care o conduce.

Un AUR de 20% este coșmarul PNL și visul erotic al PSD, care însă li s-ar putea materializa în viol. Că tot se poartă pe la școlile de vară...   

George Andrei Popescu Primăria Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri