Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
Deputatul Focșa semnalează probleme serioase în școlile românești

Deputatul Focșa semnalează probleme serioase în școlile românești(1113)


Este în realitatea lucrurilor ca școlile care au început luni să aibă grupuri saniatare coresponzătoare și nu în fundul curții, ca-n Evul Mediu. Cu toate acestea, nu peste tot se întâmplă, după cum ne-a semnalat, cu bună știință, deputatul constănțean Dumitru Viorel Focșa. Ba chiar Domnia Sa a adresat o pertinentă întrebare vizavi de acest subiect doamnei Ligia Deca, Ministrul Educației, în care constată următoarele:

“Nicio școală cu toaletă în curte din cele aproximativ 180 luate în evidența lunii septembrie de anul trecut n-a fost modernizată până acum, când începe noul an școlar – chiar purtătorul de cuvând al PNL-ului, Ionuț Stroe, a nunțat că:

„În acest an, avem 180 de școli cu toalete în curte”, o cifră similară celei declarate de fostul ministru al Educației, liberalul Sorin Cîmpeanu, în luna septembrie a anului trecut.

Desigur, și premierul Ciolacu declara atunci că toaletele din fundul curții trebuie să dispară din “România educată”.

Dumitru Viorel Focșa o roagă pe Doamna Ministru să-I transmită concret, „care este numărul exact al școlilor cu grupuri sanitare din România la începutul anului școlar 2023-2024 și unde se găsesc acestea; în ultimul an, câte grupuri sanitare neconforme au fost modernizate prin introducerea lor în unitățile de învățământ și unde; câte grupuri sanitare neconforme, aflate în curțile unităților de învățământ, vor fi modernizate anul acesta prin introducerea lor în interiorul clădirilor școlilor și în ce localități.”

Inițiativa, ca orice român de bun simț și responsabil, o susține și redacția noastră, mai ales că și constatăm cu stupoare, ca de obicei, nu sunt bani pentru bunăstarea copiilor în școlile din România.. Cum e la fel de adevărat că întrebările pertinente sunt adresate către o Ministră care trăiește în altă Românie.

Un nou an școlar a început ieri fără transport pentru elevi. Din păcate, și acest an școlar va fi unul trist pentru elevii din România. Un sistem educațional profund disfuncțional, cu manuale vechi, programe neactualizate, fără burse pentru  elevi și iată, din nou, fără transport pentru elevi.

Autorul acestor rânduri, care par a ține de pamflet, dar e relitatea crudă, personal mi-aș asuma să o păzesc pe doamna ministru într-o astfel de toaletă din fundul curții scolii, s-o țin măcar 30 de minute să simtă mizeria ce o suportă copiii acestei țări. De aceea susțin inițiativa incisivului nostru deputat.
                                    

George Andrei Popescu Primăria Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri