Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Adunate de pe plajă

Adunate de pe plajă(284)


AMALGAME


* Constanța este gazda unei noi competiții de Canotaj pe Mare. Plaja Reyna din Constanța, găzduiește în perioada 26-27 August, Campionatul Național de Canotaj pe Mare 2023 pentru Juniori, Seniori și Masters. Canotajul pe Mare va fi disciplină olimpică, proba urmând a fi inclusă în programul viitoarelor Jocuri Olimpice. Canotajul de coastă reprezintă versiunea extremă, partea plină de aventură a canotajului. Se practică pe mare şi este o ramură a canotajului foarte populară în ţări precum Italia, Franţa sau Marea Britanie.

Ambarcaţiunile cu ajutorul cărora se practică canotajul de coastă sunt mai robuste şi mai stabile decât cele pentru canotajul clasic. Comparativ cu canotajul clasic, desfăşurat pe canale sau lacuri, canotajul pe mare este mai dificil, sportivii trebuie să fie mai atenţi cu valurile şi vântul mai puternic.

Un eveniment organizat de: Primăria Municipiului Constanța, Federația Română de Canotaj și CSM Constanța. Parteneri: UniCredit Bank România, Primăria Pantelimon, Kaufland, Edenia Foods, Apa Bucovina, Țiriac Auto / Ford România, Herbalife.

Parteneri locali: CELCO, Catena - Farmacia Inimii, Arrow Sea Trading, Solid House Residences, Mega Gym, Cannoleria, Domeniile Ovidiu, Stirom LTD, Sophie Patisserie, ENG Free, Curățenie Profi, ZIP Escort.

 

* Consiliul Local Municipal Constanța a aprobat încă un proiect de hotărâre care vizează lungul și anevoiosul program de extindere a traseelor CT Bus Constanța în localitățile apropiate Năvodari, Ovidiu, Cumpăna și Valu lui Traian.

Primarul comunei Cumpăna spune că, în pofida eforturilor din ultima perioadă, transportul public de persoane încă este deficitar.

 

* Comunele tulcene Dorobanţu şi Pardina nu au în momentul de faţă medici de familie sau puncte de lucru ale acestora. Însă, datorită suplimentării sporurilor pentru medici, gradul de acoperire a judeţului cu servicii ale medicilor de familie se apropie de 100% – conform directorului general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Eugenia Vasile. Ordinul nr. 1.899/449/2023 al ministrului Sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate le oferă medicilor de familie care ajung pentru prima dată într-o localitate un spor de 50%, precum şi un spor de 100% celor care-şi desfăşoară activitatea în localităţi în care nu mai există cabinete sau puncte de lucru ale altor medici de familie. De la începutul lunii trecute, populaţia din trei comune beneficiază de servicii oferite de medici de familie, potrivit sursei.

 

* Sunt din nou restricții la Spitalul de Urgență Tulcea, ca urmare a apariției unor cazuri de COVID! Începând de ieri și până în data de 2 septembrie, vizitele la pacienții internați în Secția Chirurgie sunt suspendate.

Excepție fac vizitele la bolnavii aflați în fază terminală, unde se pot efectua cu acordul medicului șef de secție sau a medicului de gardă, cu purtarea obligatorie a echipamentului de protecție. Conducerea Spitalului de Urgență Tulcea anunță că, zilnic, va fi făcut triajul epidemiologic al pacienților internați, dar și al personalului medical. Procedura de transmitere a unor bunuri pentru pacienți va fi cea aplicată în perioada stării de alertă epidemiologică. Până pe 27 august sunt suspendate vizitele și în Secția Neurologie. Și în luna iulie, focare de COVID s-au înregistrat în secțiile de Pneumologie și Cardiologie, iar județul Tulcea a ajuns în topul infectărilor cu SARS – CoV2, după municipiul București.
 

* Prof. univ. dr. Vlad Tica, șeful Secției de Obstetrică Ginecologie I, de la Spitalul Județean Constanța spune că aparatura modernă a fost deja folosită, iar complicaţiile postoperatorii, dar şi durerea resimţită de paciente după intervenţie sunt, considerabil, diminuate. Sunt trei săli de operații și ar mai fi nevoie de astfel de echipamente, precum cele donate acum de Lions Club Constanta, Lions Cosmopolitan București, prin Fundația Internaționala Lions Anul trecut, tot cu sprijinul clubului Lions a fost dotată cu un echipament inovativ și secţia de Cardiologie. Dr. Andrei Rusali, șeful Secției de Cardiologie.

 

* Evenimentul Best Rally Challenge, desfășurat în perioada 22 august – 26 august 2023, de la Cluj – Napoca la Mamaia, a ajuns și în Constanța. Sâmbătă, 25 august 2023, de la ora 18:30, pe Faleza Cazinoului, intrarea dinspre Strada Lebedei a fost organizată o expoziție. Evenimentul a avut la start 35 de autoturisme exclusiviste cu echipe din Austria, Germania, Ungaria, Elveția și România. Printre autoturismele participante se regăsesc:

Două mașini Lamborghini Aventador SVJ Roadster Ediție Limitată una din 800 de bucăți – 800.000 de euro fiecare; McLaren 765LT – 550.000 de euro;
Două mașini Lamborghini Huracan – 250.000 de euro fiecare; McLaren Artura – 300.000 de euro;
Lamborghini Aventador – 350.000 de euro; Porsche 911 GT3 – 250.000 de euro;
Ferrari 296 GTB – 380.000 de euro;
Ferrari 488 Spyder – 250.000 de euro;
Audi R8 – 180.000 de euro;
Ferrari SF90 Spyder – 650.000 de euro;
Lamborghini Huracan STO – 450.000 de euro;
Lamborghini Urus Mansory Venatus – 450.000 de euro; Ferrari 458 Italia; Ferrari F8 Tributo; Porsche 911 GTS Cabrio; Două Porsche Panamera;
Ferrari California; Două Mercedes-Benz AMG GT Roadster și Coupe; BMW M5 Competition.

 

A consemnat moș ION ROATĂ de la ROTATIVĂ

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri