Adunate de pe plajă

Adunate de pe plajă(277)


AMALGAME

 

* Primăria Constanţa anunţă că pe masa Guvernului se află proiectul de hotărâre prin care bunurile mobile şi imobile ale Centralei Electrice de Termoficare CET Palas vor fi trecute din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Energiei, în domeniul public al municipalităţii, urmând să fie construit un nou CET, printr-o investiţie de peste 740 milioane de lei, cu finanţare din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). „Construirea noului CET e tot mai aproape“, a transmis municipalitatea, într-un comunicat de presă. Potrivit administraţiei locale, valoarea totală a investiţiei este de 742.921.672,15 lei. Construcţia va fi realizată în curtea vechiului CET, iar capacitatea instalată în cogenerare de înaltă eficienţă pe gaz flexibilă va fi, conform proiectului, de 97 MW.
 

* Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța a inaugurat expoziția „Stadionul FARUL – Templul sportului constănțean”, organizată pentru microbiștii constănțeni de arbitrul Dumitru Mihal, în contextul demarării lucrărilor pentru demolarea actualei arene de pe strada Primăverii, nr. 12.

În decursul anilor, Stadionul FARUL a mai purtat numele „Stadionul Nou”, Complexul Sportiv „1 Mai” și „Gheorghe Hagi”. Vizitatorii vor putea regăsi printre exponate: primul program de meci al echipei FARUL CONSTANȚA, din anul 1958, după schimbarea denumirii din LOCOMOTIVA P.C.A. (Portul Comunicații Ape); programe de meci din anii 1974 – 1990 și din 1995 – 2016; bilete de meci ale jocurilor care s-au desfășurat pe stadion ale echipelor: FARUL, VIITORUL CONSTANȚA, SĂGEATA NĂVODARI, Echipa Națională a României.

Dumitru Mihal este un fost angajat al F.C. FARUL, jucător de fotbal la grupa juniori a F.C. CONSTANȚA, grupa antrenorului Constantin Tîlvescu, în prezent arbitru de fotbal în campionatul județean și un înfocat suporter al F.C. FARUL


* Înainte de "nisipurile de aur" și Dubai a fost Obeliscul: Acolo taică-tu i-a zdrăngănit maică-tii un șlagăr obosit la o chitară dezacordată cu minim 3 corzi din nailon, pentru că pe vremea aia nu exista Tinder, WiFi, aer condiționat și drepturile omului. Aproximativ 9 luni după, ai apărut tu. Înainte de Ibiza a fost Disco Ring: Când Florin nu era Salam, doar Piersic, iar maică-ta suspina la "Noapte albastră" de la, (sau direct la) Cotabiță, taică-tu lălăia versuri de la Modern Talking (fără să știe engleză), purta pantaloni evazați și se credea Brusli, sau Cichicean, depinde câte Azuga sau Gambrinus avea la bord. Bineînțeles că se întâlneau în gara lor cea mică de la Costinești și se priveau în ochi să vadă cât le e de frică, pentru că pe vremea aia nu exista BlaBlaCar, smartphone, tampoane și dreptul la liberă exprimare.

Dacă ai peste 40 de ani, probleme cu articulațiile, burtă și chelie, atunci hai înapoi în Costinești, să îți amintești tinerețea -dacă te mai ajută memoria. Epava e tot acolo unde ai lăsat-o (nu despre nevastă-ta e vorba). Obeliscul e și el acolo să îți amintești de vremurile bune, când nu trebuia să pui poze în costum de baie cu citate motivaționale pe marginea piscinei să te remarci. Era de-ajuns să stai cu almanahul "Știință și tehnică" și-un Cico, s-o faci pe misterioasa, mai mult spre miezul nopții, că ziua te coci.

Și dacă ai 19 de ani poți s-o arzi retro/vintage/eco/bio/vegan/sărăkie pe stilul minimalist la fel ca babacii tăi; ei o făceau înainte ca asta să fie la modă. Cu conserve de pateu și brânză cu roșii la cort, pe plajă. Poți să cânți la fel de prost la chitară ca să agăți puștoaice intelectuale, exact cum s-au combinat și ai tăi. Fix tot la Obelisc. Poți să te duci în continuare la Ring să faci aerobic pe muzica ta preferată de care o să râdă copiii tăi.

Povestea merge înainte.

 

A consemnat moș ION ROATĂ de la ROTATIVĂ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri