Adunate de pe plajă

Adunate de pe plajă(282)


AMALGAME

 

* Cea de-a II-a ediție a Constanța Black Sea Air Show, organizată de Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța în parteneriat cu Aeroclubul României și Agenția de turism și evenimente Mistral Tours & Events, cu sprijinul Forţelor Aeriene Române, Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, anunță evoluții spectaculoase pentru show-ul aerian din 5 august 2023, pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța.

Programul evenimentului este următorul: 11:30 – Deschidere Constanța Black Sea Air Show – moment inedit executat de Forțele Aeriene Române; 11:50 – Fanfara militară aduce în fața publicului un moment audio specific; 12:05 – O demonstrație de forță – exercițiu tactic executat de Forțele Aeriene Române; 12:15 – Retromobil Constanța ne încântă cu parada mașinilor de epocă; 12:20 – În forță pe motociclete, reprezentanți ai Forțelor Aeriene Române în defilare; 12:30 – Dăm startul evoluțiilor aeriene deschise de Aeroclubul României cu evoluții fantastice: Solo display EXTRA 300L-AR, lansare parașutiști-Blue Wings-AR, evoluție TECNAM P2006-SSAVC, formație 5 EXTRA – Șoimii României-AR, formație 3 ulm ICP Savannah-AR, Solo display EXTRA 330SC, formație 3 Cessna 172-SSAVC, lansare parașutiști-Blue Wings-AR, formație 6 EXTRA-Șoimii României-AR; 14:10 – Școala Superioară de Aviație Civilă aduce în fața publicului 2 momente deosebite executate de 3 CESSNA 172 și 1 bimotor Tecnam; 14:30 – Pauză operațională; 14:40 – A doua parte a demonstrației aeriene este asigurată de Forțele Aeriene Române cu evoluții specifice: 2 x F16, 9 x IAR330, 2 x C27J Spartan,7 x IAK 52, 1 x Eurofighter, 1Bell 206, 3 x IAR 99 , IAR 316 B, 1 x UAV, EC 135, 2 x UH 60 Blackhawk (SUA),2 x AH 64 Apache (SUA), 2 x CH 47 Chinook (SUA), parașutiști, forțe pentru operații speciale și Formația de acrobație „Iacării acrobați”;16:40 – Încheierea evenimentului. Informațiile ne-au fost transmise de Bogdan ARTAGEA, directorul general al Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța.

 

* Leonte Năstase ne anunță pe pagina sa de FB: Marți, 15 august 2023 în fața Teatrului de Vară "Jean Constantin " din Stațiunea Techirghiol o Manifestare Expozițională Estivală în Memoria Marelui Actor de Comedie Jean Constantin , născut în Techirghiol ,la 21 august 1927 - decedat , 26 mai 2010 . La ora 17 se va vernisa o expoziție de portrete realizate actorului de artiști din țară și străinătate , de artiști profesioniști sau amatori , copii , tineri sau vârstnici ...fără discriminare !...

Pe simeză se vor găsi și imagini fotografice inedite oferite de familia actorului precum și epigrame vesele având ca temă : Viața , Opera și Rolurile interpretate de actor . Dacă mai sunt artiști plastici sau amatori dornici să-l schițeze pe Jean Constantin într-un anume rol , mai au la dispoziție nouă zile (până pe 9 august a. c.) Adresa de contact : leonte.nastase@gmail.com Succes tuturor !...


* Nămolul de Techirghiol are proprietăți terapeutice de necontestat, însă acest lucru nu este valabil pentru orice sticlă cu nămol vândută pe plajă de comercianții ambulanți. Medicii atrag atenția că nămolul vândut pe plajă este recoltat din zona în care este deversat cel folosit la Sanatoriul Balnear Techirghiol și atrag atenția că utilizarea acestuia poate provoca infecții sau alergii.

 

* SEAS 2023 – Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului continuă, la Constanța, cu a patra săptămână. Reprezentațiile SEAS 2023 au loc la Teatrul de Vară Soveja, pe scena special amenajată din Parcul Arheologic din centrul orașului (pe Bulevardul Ferdinand) și la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța. Miercuri, 2 august, de la ora 21,00, în Parcul Arheologic, are loc spectacolul ”REM”, susținut de Trupa de liceeni AICI.

Joi, 3 august 2023, ora 21.00, la Teatrul de vară Soveja, Teatrul Național „Mihai Eminescu” Chișinău prezintă spectacolul „DOSARELE SIBERIEI” după Margareta Spânu-Cemârtan și Ion Moraru, regia Petru Hadârcă Vineri, 4 august 2023, ora 21:00, în Parcul Arheologic, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava prezintă spectacolul concert pus la cale de Fără Zahăr „PISICI 2”, pe versuri de Bobi Dumitraș și Bobo Burlăcianu, regia muzicală Bobo Burlăcianu. Sâmbătă, 5 august 2023, ora 21:00, la Teatrul de vară Soveja, Teatrul Național „Mihai Eminescu” Timișoara prezintă spectacolul „ZORBA GRECUL” de Nikos Kazantzakis, adaptare de Hristo Boicev, regia Mihaela Lichiardopol. Duminică, 6 august 2023, ora 21:00, în Parcul Arheologic, Teatrul Municipal Baia Mare prezintă spectacolul „FLOARE DE CACTUS” de Pierre Barillet & Jean-Pierre Grédy, regia Daniel Vulcu.

Biletele pot fi achiziționate de la agenția de bilete a TSC din bulevardul Tomis nr. 97, de la Info Desk City Mall, dar și online, pe platforma MyStage. De asemenea, biletele pot fi cumpărate și de la casa de bilete din incinta Teatrul de Vară Soveja, casa de bilete de la Parcul Arheologic sau cea de la Sala Studio, cu câteva ore înainte de spectacole.

 

* Jurilovca Bike Fest, evenimentul care le oferă participanților ocazia să exploreze frumusețile Dobrogei pe două roți, a dat startul înscrierilor. Pasionații de ciclism și natură sunt invitați să participe la o competiție pe biciclete, sâmbătă, 12 august, începând cu ora 09:00, în portul Jurilovca din județul Tulcea. Concursul include o tură ciclistică de şosea, de aproximativ 67 de kilometri, care va cuprinde și un check-point la Enisala, o cetate medievală impresionantă, situată pe un deal cu vedere panoramică asupra lacurilor Razim și Babadag.

De asemenea, după cursă, participanții pot degusta bucate tradiționale și deserturi preparate de oamenii din zonă. Cine dorește să petreacă sub cerul înstelat al nopții își poate lua cortul – se arată pe pagina de Facebook a evenimentului. Jurilovca Bike Fest este organizat în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport Tulcea și Primăria comunei Jurilovca, și își propune să promoveze turismul activ și sustenabil din zona umedă a Dobrogei.

 

* Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea și-a mărit echipa cu o nouă colegă, care își va desfășura activitatea pe postul de comandant al Detașamentului 2 Jandarmi Tulcea. Este prima femeie comandant de detașament din istoria Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea. Proaspăt absolventă a Academiei de Poliție Al. I. Cuza, tânăra ofițer este originară din județul Botoșani și s-a alăturat cu emoție și entuziasm colectivului jandarmilor tulceni – se arată într-un comunicat al IJJ Tulcea. Are 24 de ani, este perseverentă, cu o atitudine pozitivă, iar ceea ce a determinat-o să urmeze o carieră militară a fost dorința de a lucra într-un domeniu în care devotamentul, disciplina, pasiunea și activitățile dinamice se împletesc. IJJ Tulcea îi urează bun venit în echipa sa, o asigură de tot suportul și îi dorește succes în îndeplinirea misiunilor încredințate – se mai arată în comunicat.

 


A consemnat moș ION ROATĂ de la ROTATIVĂ
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri