MAMAIA: Concert de muzică

MAMAIA: Concert de muzică "folk" MIRCEA VINTILĂ(1463)


Serile de “folk” de la restaurantul „Harlequin”, din staţiunea turistică Mamaia, continuă cu un artist consacrat: MIRCEA VINTILĂ!
Evenimentul artistic are loc mâine, joi - 21 august, de la ora 22.00.


Cântecele sale debordează de melodicitate şi o atenţie deosebită acordată “vorbelor”.
De la „Lordul John” la „Drama de cartier”, fanii au savurat o listă întreagă de adevărate “hit”-uri.

A cântat alaturi de alţi prestigioşi artişti (Mircea Florian, Marcela Saftiuc, Doru Stănculescu), la primul festival studenţesc de “folk” din anul 1971, la Clubul „303”, al Politehnicii bucureştene, apoi la Clubul „Universitas”, de la „Casa de Cultură a Studenţilor”, din Bucureşti, şi în Cenaclul “Flacăra”.

La a doua ediţie a Festivalului “Primăvara baladelor” câştigă „Marele Premiu”, cu piesa “Lordul John“.
Cu “Bade Ioane” câştigă premiul „Teletop”, al Televiziunii Române, iar cu piesa “Făt Frumos” câştigă premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România.

A editat primul disc “single”, “Pământul deocamdată” – “Mielul”, în anul 1974.
În 1975 lansează un alt disc “single”, “Hanul lui Manuc” – “Bade Ioane”.
Urmează primul LP de mare success, în 1976, intitulat “Crezul meu”, o parte din piese fiind orchestrate de către Dan Andrei Aldea, liderul formaţiei “rock” “Sfinx”.

În 1990, primeşte Marele Premiu - pentru întreaga activitate, în cadrul Festivalului Naţional de Muzică Folk “Om bun”.

Urmează o serie de turnee în: Austria, Franţa, Germania, Rusia şi Slovacia.

Susţine spectacolul “Fata în fata cu lumea”, la Teatrul „Bulandra”, alături de Florian Pittiş.
La acest album colaborează, pentru prima dată, cu Mircea Baniciu si Vlady Cnejevici, care s-au implicat, ca orchestratori, în realizarea materialului.

În anul 1992, fondează, împreună cu mMircea Baniciu, Florian Pittiş şi Vlady Cnejevici grupul “Pasărea Colibri”, desfăşurând o prestigioasă activitate discografică şi de turneu, în țară şi în străinătate (S.U.A., Canada, Germania etc.).


(Sursă de documetare: Wikipedia)
 

Taguri: MirceaVintila, Harlequin, Mamaia, RestaurantHarlequin, RestaurantHarlequinMamaia, HarlequinMamaia, MirceaBaniciu, VladyCnejevici, FlorianPittis, PasareaColibri, CenaclulFlacara, Club333Bucuresti, CasaDeCulturaAStudentilorBucuresti, Lorduljohn, BadeIoane,jooble.org