Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Costin Răsăuțeanu: „Dizabilitatea nu trebuie pusă pe lista de așteptare! Este o obligație morală!!”

Costin Răsăuțeanu: „Dizabilitatea nu trebuie pusă pe lista de așteptare! Este o obligație morală!!”(917)


Nepăsarea administrației locale privind copiii cu dizabilități și vârstnicii este o problemă gravă și sensibilă pentru comunitatea locală. În ciuda eforturilor depuse de grupul PSD Constanța, precum inițierea și depunerea proiectelor de hotărâre privind construirea unui bazin de inot, unei săli de sport dedicate copiilor și persoanelor cu dizabilități și a patru centre de asistență medicală pentru vârstnici, primarul Vergil Chițac pare să ignore aceste cerințe importante.

Justificarea primarului că orașul Constanța nu are suficienți bani pentru aceste proiecte nu poate fi înțeleasă, este de datoria sa să găsească soluții și alternative pentru a îmbunătăți viața copiilor cu dizabilități și a vârstnicilor din comunitatea locală. Ei nu ar trebui să fie neglijați sau ignorați în fața dificultăților financiare.

Costin Răsăuțeanu, liderul consilierilor PSD Constanța și-a exprimat profunda indignare față de crasa nepăsare și lipsă de empatie a primarului Vergil Chițac și dezamăgit de faptul că proiectele sale de suflet sunt respinse constant, a transmis un apel la responsabilitate ,  într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare:

„ În urmă cu 5 luni am inițiat și depus la Primărie două proiecte de hotărâre privind construirea la Constanța a unui bazin de inot și o sală de sport dedicate copiilor și persoanelor cu dizabilități, precum si a patru centre de asistenta medicală pentru vârstnici.

Din păcate, după aproape jumătate de an, aceste proiecte de o importantă foarte mare pentru comunitatea locală nu au fost încă puse pe ordinea de zi de primarul Vergil Chițac, care se justifică invocând că orașul Constanța nu are bani pentru așa ceva.

Oare chiar așa să fie, domnule primar?

L-am întrebat pe primar în ședința consiliului local de azi cât mai are de gând să sfideze părinții copiilor cu dizabilități?

L-am mai întrebat cât mai are de gând să își bată joc de vârstnicii orașului care așteaptă cu nerăbdare înființarea celor 4 centre de asistență medicală și recuperare pentru seniori.

Va cer, domnule primar, cu toată deschiderea, să vă ridicați la maturitatea și responsabilitatea funcției pe care o dețineți vremelnic!

Așa cum Grupul PSD arată maturitate prin votul responsabil dat în cadrul sedințelor de consiliu local, fără a bloca funcționalitatea orașului, nici dumneavoastră nu trebuie să blocați șansa acestor oameni la o viață mai bună.

Dizabilitatea nu trebuie pusă pe lista de așteptare! Este o obligație morală!

Dizabilitatea trebuie pusă pe lista de urgențe!

Poate veți face totuși un minim efort să introduceți pe ordinea de zi cele 2 proiecte de o importanță majoră pentru persoanele cu dizabilități și pentru vârstnicii noștri, așa cum vă obligă legea!

Nu încurajați abuzul de putere!” , a transmis Costin Răsăuțeanu. 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri