Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
Ce s-ar mai putea face după decizia CCR privind „scoaterea din pușcărie” a mafioților din România?

Ce s-ar mai putea face după decizia CCR privind „scoaterea din pușcărie” a mafioților din România?(715)


ÎNTREBĂRI JUSTIFICATE puse de deputatul constănțean Dumitru-Viorel Focșa:  

Ce s-ar mai putea face după decizia CCR privind "scoaterea din pușcărie" a mafioților din România?

Concret, urmare a deciziei regulatorii a CJUE procurorii judiciariști au acum posibilitatea legală de a continua lupta în justiție pentru tragere la răspundere penală și stabilirea unor pedepse legale față de toți inculpații deferiți justiției de către Direcție. Este de amintit că personaje precum Elena Udrea, Ioana Băsescu sau alte nume grele din viața publică au beneficiat pe deplin de efectele deciziei CCR privind termenul de prescripție specială.

În România toți suntem egali in fața LEGII, dar pentru oamenii mai speciali avem și prescripții speciale. Dacă jaful comis nu afectează interesele UE, "boborul" poate fi prostit. Adică, dacă ai băgat mâna în banii publici proveniți din taxele românilor, scapi. Dacă ai luat din fondurile UE, atunci nu te lasă CJUE.

Hotărârea CJUE: Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a pronunțat luni, 24 iulie, hotărârea menită să arate dacă judecătorii naționali pot lăsa neaplicate deciziile Curții Constituționale (CCR) și ale Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) cu privire la întreruperea prescripției răspunderii penale. De hotărârea CJUE atârnă soarta a mii de dosare în care, potrivit normelor naționale în vigoare, trebuie dispusă încetarea procesului penal ca urmare a prescrierii faptelor. CJUE a stabilit că judecătorii naționali pot lăsa neaplicate deciziile CCR și ÎCCJ doar atunci când la mijloc ar fi o afectare gravă a intereselor financiare ale Uniunii Europene." (Stiripesurse.ro)

Trăim vremuri desprinse din poemul satiric a lui Sebastian Brant, "Corabia Proștilor" (Das Narrenschiff - 1494), chiar dacă la noi este tradus prin "Corabia Nebunilor". Aici s-a ajuns cu o societate în care a fost promovată promiscuitatea, goana după câștiguri rapide, fără muncă, nepotismul, și incompetența pentru foloase personale sau de grup, toate, dar absolut toate, girate de clasa politică din România prin reprezentanții trimiși de popor, acolo SUS, să le facă viața mai ușoară. Na, ia de aici, poporule!

Asta am votat, asta am primit. O țară condusă de proști și nebuni, nu va apuca pe un drum bun niciodată. Nici barem din greșeală. Dar să știți că acești "proști " și "nebuni" au știut ei ce fac tot timpul. Și-au mărit salariile de 8-10 ori, au dat legi pentru ei, să aibe pensii "speciale", avantaje peste avantaje, chiar dacă au văzut că "țara-corabia" se duce nicăieri sau eșuează.

Acum ați înțeles de ce Turistul odihnit de la Cotroceni a spus că Statul a eșuat? Și sunt sigur că nu a citit poemul satiră alegorică a lui Sebastian Brant, "Corabia Proștilor". Dar cum Dumnezeu a vorbit un adevăr prin măgărița lui Balaam ( Vechiul Testament - Numeri 22: 21-30), de ce nu s-ar folosi și de un neamț care a uitat de Dumnezeu chiar în mijlocul unui popor creștin care i-a dat girul să ne conducă?

Contraargument: Întrebarea este, pe cine sunt puse să apere instituţiile statului? Oamenii cinstiţi sau infractorii dovediţi, fie ei şi reabilitaţi? Ce mai contează scoaterea mafioților din pușcării când România are mafioți la conducere?

 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri