Adunate de pe plajă

Adunate de pe plajă(246)


AMALGAME


* Cu ajutorul Inteligenței Artificiale Revocalize.ai, fanii festivalului NEVERSEA pot cânta în cele 4 zile de festival cu vocea artiștilor: Marius Moga AI, Lora AI, Alex Velea AI, Ioana Ignat AI, Nosfe AI, Mario Fresh AI și mulți alții.

Potrivit organizatorilor, fanii își pot creea Vocea AI și să-și facă cover-uri instant folosind AI.

Neversea prezintă pentru prima dată la un festival din lume tehnologia REVOCALIZE, o tehnologie care permite să amprentezi o voce și apoi să o transformi în orice voce. Neversea, alături de partenerii comerciali au pregătit experiențe memorabile pentru fanii festivalului: DJ care mixează la 50 de metri înălțime, zone de jocuri, zone de relaxare și instagramabile și multe alte activități. Zona de fashion din festival este completată de merch-ul de festival. De la magazinul de peste 100 mp festivalierii vor putea achiziționa tricouri, hanorace, prosoape și multe alte articole vestimentare din noua colecție marca NEVERSEA, numeroase accesorii pentru un look desăvârșit, dar și mici suveniruri care să se transforme în amintirea de la festival. O noutate pentru acest an este că, la zona de merchendise NEVERSEA, se pot face tatuaje temporare, pentru un stil personalizat de festival.

Cele șase scene ale festivalului sunt cu adevărat spectaculoase, iar mainstage-ul va fi în deplină armonie cu elementul central al Neversea, SOARELE. 

 

* S-a redeschis integral circulația pe podul peste brațul Borcea al Dunării de la Fetești. În ultimele luni, circulație a fost restricționată pe sensul spre București pentru executarea unor lucrări ample de reabilitare. Reprezentanții CNAIR anunţă că taxa de pod de la Fetești rămâne suspendată până la finalizarea procedurilor administrative necesare reintroducerii acesteia.


* Autorităţile atrag, din nou, atenţia asupra pericolului de înec în Marea Neagră, iar cei care vor să se aventureze în apă trebuie să ţină cont de indicaţiile savamarilor şi să fie atenţi la steagurile arborate pe plajă.

Steagul roșu cu galben înseamnă că plaja este supravegheată de salvamari.

Atunci când sub steagul roșu cu galben este arborat: STEAGUL ROȘU – scăldatul este interzis, STEAGUL GALBEN – înotul nu este recomandat decât înotătorilor profesioniști, STEAGUL ALB/NEGRU (în carouri) – înotul este interzis, în zonă e permis doar accesul ambarcațiunilor.

Când nu este niciun steag de avertizare sau este doar steagul alb (opțional) e semn că se poate intra în apă. Pe tot parcursul sezonului estival, peste 109 de salvamari și personal de prim ajutor lucrează la capacitate maximă și veghează plajele din Constanța și Mamaia.
 

* Peste 1500 de cărți noi au fost achiziționate anul acesta de către Biblioteca Județeană “Ioan N. Roman” din Constanța. Unele sunt deja la raft, gata de împrumutat, altele în prelucrare, ne anunță reprezentantul biroului de achiziții, Alina Grama. Cei mai norocoși sunt copiii. Cărți precum – Jup, un pisoi de soi de Alec Blenche, Cartea Bunătății de Cristina Andone, dar și alte titluri interesante semnate de Prințesa Urbană sunt pregătite să fie luate acasă și citite impreună cu părinții și bunicii, în această perioadă generoasă de vacanță.

Cum Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat s-au încheiat, putem spune că vacanța de vară și-a intrat, oficial, în drepturi pentru toți copiii și adolescenții. În întâmpinarea lor, reprezentanții Bibliotecii Județene “Ioan Roman” din Constanța au cumpărat, de la începutul anului, aproximativ 1500 de cărți noi. Bibliotecarul de la biroul de achiziții, Alina Grama, ne prezintă volumele dedicate celor mici. Cărți noi au sosit și pentru cei mari, ne spune bibliotecarul Alina Grama. Un ghid cu parfum de epocă ne va întregi bucuria vacanței. Consiliul Județean Constanța a alocat anul acesta suma de 65.000 lei pentru achiziția de carte nouă în cadrul Bibliotecii “Ioan N. Roman” Constanța.

 

A consemnat moș Ion Roată de la ROTATIVĂ



George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri