DOAMNA CU HALATUL ROZ

DOAMNA CU HALATUL ROZ(295)


Cred că Alina Bârgăoanu Vasiliu, trei nume la o strigare, este o femeie chinuită în felul ei de a fi. Oftica este o boală grea, mai ales la femei! Și migăloasă. Să stai tu să "întorci" un text de-al meu cum îți vine ție bine doar ca să mă înjuri sau să faci pe placul unor boi care se erijează în sociologi sau a unui candidat la Primărie, e demență totală, disperare sau foamea-n gât! Să-mi răstălmăcești vorbele și să susții că am catalogat sondajele pre-electorale ca fiind "niște porcării", să spui că eu întârzii dispariția PSD, sunt tot atâtea motive să fiu îngrijorat că fata asta circulă fără lesă liberă pe străzi! Adaug ca supliment și atacul cu muci la nas îndreptat împotriva numerologilor, despre care ți-ai permis să spui că este oferta ziarului nostru la tarabă! O mizerie!

Asta e Bârgăoanca! Pe unde trece pârjolește și, mai ales, mușcă mâna celui care i-a făcut un bine!Cazul meu, caz social, dat mereu pe goarnă la Eliade Bălan, șeful nostru comun, mai mult mie, de la "România liberă"! După ce am recomandat-o conducerii de la București! De aceea, vă sfătuiesc să nu o bruscați! Dacă vedeți că o ia cu friguri, aruncați repede un halat pe ea! Ce-i drept, nu a făcut niciodată dovada unui simț al umorului prea dezvoltat, dar ca să răstălmăcești un pamflet, doar ca să dai satisfacție unor șmecheri, acuzându-mă că dau girul unei specialiste în numerologie și nu sondajelor electorale care se fac, ține de gradul de avarie al unor neuroni!

Aveți pregătit halatul? Halatul! Unde-i halatul? Și supozitoarele, dar nu în nas...De când cu gripa asta din China, nu știi nici pe ce parte să mai tușești! Eu cred că fata asta, care s-a trezit, după cum îi este obiceiul, la ora prânzului, s-a conectat la sursa de alimentare cu energie electrică improvizată de la locuința lui Claudiu Palaz! De altfel, nici nu îți trebuie prea multă minte ca să te cobori la nivelul ei de comunicare! Subiectul cu care am deranjat: sondajele preelectorale!

Iată metoda Bârgăoancei de discreditare. Scoți din context câteva fraze, tragi concluzii personale gen "sondajele sunt niște porcării" pe care le atribui autorului și tratezi totul pe tonul unei moraliste fatale! Pe o temă în care îmi imaginam în termenii unui pamflet un conflict între ghicitoare și cei care fac sondaje electorale subiective. Făcând haz de necaz, atrăgeam atenția că în disputa pentru Primăria Constanța au intrat în luptă și ghicitoarele! Eu nu am în vocabular, nu folosesc niciodată cuvântul "porcării"! Kakaya problema? Ca să-l imit pe un fost prieten de-al doamnei...

Aduceți halatul roz că a început frisonul! Mă rog, și eu, acum, e ca și cum i-aș povesti un film cu Stan și Bran! Am sesizat că, indiferent în ce notă îl tratezi, subiectul sondaje îi deranjează enorm pe unii politicieni și colegi de breaslă! Evident, dintre cei implicați în campania electorală. De ce oare? Pentru că am spus că sunt indivizi, chiar și jurnaliști, care cosmetizează sondajele în funcție de dorințele clientului! Că sunt și falși sociologi. Că sunt și falși jurnaliști care se pricep la toate! Am mai spus că, decât un sondaj măsluit, mai bine un "ghecit".. Nu am găsit altă rimă!..

Dumneaei a deturnat mesajul meu, acuzându-mă că îndrum lumea, aia proastă, să apeleze la numerologie, ca ofertă suplimentară a ziarului nostru, care este o tarabă, zice Bârgăoanca, draga de ea! Și, atunci, întreb, unde este halatul? Cine a luat halatul? Dați-i femeii halatul înapoi! E unul roz fără buzunare că s-ar putea să ia cu ea o sticlă Molotov! Adevărul că se bea în România! Nu am m-ai văzut-o de doi ani de zile pe doamna Bârgăoanu, îmi vine foarte greu să pronunț liber. Auzisem despre ea că s-a înrolat într-un detașament de partizani rătăcit pe malul Dunării, la Cazane. Moștenire de la fosta Iugoslavie. Partizanii ăștia iau de la săraci și dau tot la săraci, pentru că bogătanii au plecat din zonă, precum și contrabandiștii care se plimbau pe apă cu bidoanele din dotare. Revenită în civilie, a urmat cursurile Școlii Naționale "Lupoaica moralistă" cu trei sughițuri echivalente cu trei pinguini în sistemul hotelier. I-a luat locul pe soclu lupoaicei eroine, mama adoptivă a fraților Romulus și Remus, dar a reușit și pe aceștia să-i dezbine! Auuuuuuuuu!

S-a remarcat ca fiind deosebit de dibace în două ipostaze imposibile. A făcut magistral pe moarta în păpușoi după dezastrul de la CERONAV! S-a recoltat totul până la ultimul știulete și ea tot nu a fost găsită! Și-a făcut, într-un târziu, apariția travestită în mistreț. Auzise ea că Poliția nu bate decât iepurașii. Doi. A imitat la perfecție din punct de vedere muzical capra cu trei iezi, care i-au și deschis ușa, înregistrându-se un timp foarte bun la trecut pragul, care ne dă nouă speranțe pentru Jocurile Olimpice. Cine este Alina Bârgăoanu Vasiliu și ce vrea ea? După cum se recomandă, este specialistă în tarabe...Ea a zis că și noi, ziarul Timpul, suntem o tarabă electorală! Vine omul, îi luăm măsura și îi îndreptăm frizura! Cică, zice duduia, clientela noastră e alcătuită din cei cu dare de mână! Ascultă madam, dă-mi și mie un exemplu de bogătan care a venit la noi să-i facem o frecție pe spate, nu campanie! Dacă așa a spus, atunci, știu unde este halatul...Tarabă a zis? Atunci, atenție mare, că mușcă și ai toate șansele să turbezi! Lasă-i halatul cu titlul de donație.

Și ce mai zice doamna aflată în delir? Pentru că, altfel, nu îmi explic de ce se răstește singură la ea ori de câte ori trece prin fața unei oglinzi! Pesemne și-a uitat pieptănul! Unde, că în păr nu este! Zice că noi, ăștia de la Timpul, ne oferim serviciile pe tarabă! Dacă ne și prostituăm, doar dumneaei poate să ne spună...Dar serviciile ei unde le scoate? Nu tot pe tarabă? Ea ne compară cu o tarabă? Când spun servicii, mă refer la locurile de muncă pe unde s-a perindat cu taraba după ea: Cuget liber, Telegraf, Neptun TV, un ziar particular, TV Centrul de perfecțioare a cadrelor din marină, angajată în funcția de director. Precizare: televiziune de care s-a ales praful!

Apropo. Oare cine a plătit acolo, la CERONAV, muzica, dansul și spărturile? Domnule Cupșa, uite un subiect de campanie, că tot spui dumneata că ești cel mai bun primar din țară și mori de grija zestrei orașului Constanța! De aici a plecat cu taraba de coadă! Evident, și la România liberă, unde, recunosc, eu am recomandat-o conducerii de la București! Dar, în loc să facă presă., făcea tarabageală! Nu a apucat nicăieri să facă prea mulți purici! Și ăia pe care i-a făcut nu au supraviețuit! Acum, s-a trezit, precum ofticoasa din pădurea adormită, și primul gând al ei a fost să ne dea cu taraba în cap! Tarabagisme de-ale doamnei Bâââârrrgoianu, care pozează în duduca cea suavă și neprihănită! Iar noi? Ce suntem noi? Niște bieți tarabagii!

Întrebare. Dacă nu ar fi fost să se întâmple ce s-a întâmplat cu el, Radu Mazăre tot tarabagiu s-ar fi numit? Sau mai bine facem un sondaj! Mai sunt acuzat că aș fi adeptul promovării unor candidați anonimi exact în momentul când suntem la un pas de a scăpa de PSD! Și, la o adică, mă opun, ca și cum eu aș face sondaje mincinoase! La punctul ăsta, asupra căruia voi reveni, cer să o împrumutați pe doamna cu o cămașă de forță mărimea 42. Uite cine militează ca PSD să dispară din țară! Doamna cu halatul! Da, de ce, madam, că doar ți-a fost bine lângă ei!

Apropo, a murit TV Neptun! Ar trebui să stai și tu la priveghi, că doar te-ai numărat printre marile profesioniste de aici! A, scuze, am uitat, tu nu ai niciodată ce să îți reproșezi! De vină sunt doar cei care te-au recomandat, te-au primit, te-au omenit și ți-au oferit un post călduț și halate câte vrei la baie!

Ca și primul, ăsta tot un pamflet este!
   
jooble.org