Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
Rămâi INTERZIS!

Rămâi INTERZIS!(471)


Politicienii încă mai cred că românii sunt și vor rămâne proști. Guvernanții ne vând "bărbi". Bomba zilei spune că se ieftinesc alimentele. I-auzi brâul, trece râul. Ministrul finanțelor Marcel Boloș declară ritos: "Trebuie să fim atenţi ca această ieftinire să apară pe tot lanţul de la procesator până la vânzătorul final şi distribuitor / După trei luni, analiză privind consecinţele măsurii". La rândul său Florin Barbu, ministrul Agriculturii, completează : ”Discutăm de tot lanţul valoric, de la procesator 20%, apoi la distribuitor 5% şi, în final, la retailer 20%."

Incisivul deputat constănțean Dumitru Viorel Focșa pune public o întrebare (sugerată!), în urma discuției avute cu o bătrână care vinde verdeață în Piața Tomis 3: "S-au scumpit toate, domnule, de când s-a scumpit curentul, motorina, benzina! Aş vrea să le dau mai ieftin să plec acasă mai repede, dar nu acopăr nici munca mea, ca să mă ajut cu pensia!"

Și Focșa continuă să se întrebe : „Pe cine prostiți voi, măi găinarilor, cu minciunile voastre? Aveți habar cum funcționează o economie de piață? Nu ați înțeles cum ați băgat România, și pe români, în faliment, după liberalizarea prețului la energie din iunie 2021? Cum ați putut trăda și fi de acord să plătească românul prețul la energie electrică, benzină, motorină la fel ca-n Germania, Franța, s.a. state avansate economic, când el are un salariu mediu de 400-500 euro?”

Completăm cu câteva observații pertinente ale redacției. Prețul la energie este cel mai mare din Europa. Și știți de ce ? Ca să falimenteze toate întreprinderile românești, să aibă străinii piață de desfacere. Asta este strategia asasinilor economici în cârdășie cu trădătorii din partidele politice de la vârf.

Totul a fost "plănuit". De 33 de ani am sărăcit.. an de an. Numai românilor li se întâmplă așa ceva. Oare de ce? Nici într-o țară din Europa prețul energiei nu este ca și-n România. Am ajuns sclavi pe pământul nostru. Acum ieftinesc niște alimente și vor să crească tva- ul la altele, de la 9 la 19%.

Cine mai are încredere în ei! Sunt deja mulți români care cred cu tărie că guvernanții merită să aibă soarta...știm noi cui!  O fi, n-o fi așa? Naiba mai știe.
  

George Andrei Popescu Primăria Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri