George Copos, lovitură spectaculoasă în afaceri

George Copos, lovitură spectaculoasă în afaceri(316)


Pe surse de încredere am aflat că George Copos a luat un credit de aproape 51 de milioane de euro de la CEC Bank în 2017, bancă unde acționar majoritar este statul român, pentru a construi o clădire de birouri. Ulterior, 9 etaje ale clădirii au fost închiriate pentru birourile băncii deja menționate, situație ce i-a permis fostului patron de la Rapid să își acopere în proporții mari creditul luat.

Dacă n-ați aflat încă George Copos este unul dintre cei mai bogați români, cu o avere estimată la aproximativ 200 de milioane de euro, iar fostul patron de la Rapid a demonstrat prin ultima investiție că știe în continuare să facă afaceri.

Copos a închiriat băncii în prima fază 3 dintre cele 25 de etaje, însă ulterior, cele două părți au mai bătut palma pentru o înțelegere și alte 6 etaje au ajuns în administrarea CEC Bank. Costul de chirie este de 18 euro pe metru pătrat, la care se adaugă și o taxă de servicii. De asemenea, fiecare loc de parcare este și el închiriat lunar cu suma de 75 de euro. Doar din primul contract de închiriere, care a fost semnat pe o perioadă de 5 ani, George Copos se alege cu suma de 14.1 milioane de euro, fără TVA.

În schimb, al doilea contract, care a fost semnat pe o perioadă dublă, respectiv 10 ani, îi va asigura lui George Copos un venit de 18 milioane de euro! Astfel, din creditul de 51 de milioane de euro pe care l-a luat, George Copos și-a acoperit deja o bună parte. Însă, detaliile nu se termină aici. Între fostul patron de la Rapid și CEC Bank se negociază deja o prelungire a primului contract, cel semnat pe 5 ani.

În eventualitatea în care părțile vor semna pe încă 5 ani, cu aceleași costuri deja precizate, Copos s-ar mai alege cu 14 milioane de euro. În acest context, el ar recupera 46 de milioane de euro din creditul luat de la CEC Bank. Practic, se poate spune că banca unde acționar majoritar este statul român a finanțat în proporție de 91% construirea clădirii de birouri pe care George Copos o deține lângă Casa Presei. Și asta în condițiile în care au fost închiriate către CEC Bank doar 9 dintre cele 25 de etaje ale clădirii.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri