De ce a venit Ponta pe șantierul lui Bosânceanu

De ce a venit Ponta pe șantierul lui Bosânceanu(2355)


Premierul Victor Ponta a participat, ieri, la ceremonia de lansare la apă a navei Histria Ambra, la Şantierul Naval Constanţa, condus de omul de afaceri constănțean Gheorghe Bosânceanu. Vizita nu fusese aunțată în programul oficial.


”Am venit în numele Guvernului şi în numele meu personal, un nespecialist, să vă felicit pentru munca extraordinară, să vă urez în perioada care vine să construiţi mai multe nave, să avem mai multe locuri de muncă şi să arătăm că în România putem cu adevărat să dezvoltăm un domeniu cu adevărat strategic. De aceea sper ca acest eveniment cu totul şi cu totul special să fie urmat şi de altele. Sigur că situaţia economică europeană, mondială, nu este cea mai bună sau cea mai optimistă, cu atât mai mult însă tot ceea ce ţine de legislaţie, de Guvernul României, de politicile publice, de modul în care reprezentăm România la nivel european şi mondial, vă asigur că voi face pentru ca dumneavoastră să aveţi în continuare nave pe care să le construiţi, pentru ca nave construite în România să fie prezente pe toate oceanele lumii şi sincer să fiu, când mă uit la o navă care pentru mine e mare, sunt convins că există nave mult mai mari, simt realmente un sentiment extraordinar de mândrie, spun: iată ce au putut să facă românii”, a mai afirmat Victor Ponta.

Acesta a spus că nu cunoaște domeniul construcțiilor navale, spre deosebire, preşedintele ţării, dar a precizat că îl va sprijini din punct de vedere legislativ, dar şi din punct de vedere al politicilor publice pentru ca pe Şantierul Naval Constanţa să fie realizate în continuare nave.
” La finalul discursului, premierul a primit cadou un model în miniatură al navei Histria Ambra. "O să pun nava la Guvern. Sper să nu apară o nouă problemă politică acum că avem şi la guvern nave. Vă mulţumesc pentru cadou!", a spus Ponta.
Ulterior, premierul a vizitat nava Histria Ambra, recunoscând că este pentru prima dată când se află pe un vas de asemenea dimensiuni. "E prima vizită pe o navă de asemenea dimensiuni. Sunt foarte, foarte mândru şi de aceea am venit să-i felicit pe oameni, că înţeleg că a fost gândită de români, a fost lucrată de români, exploatată de români şi e un lucru extraordinar. Pentru că nu cred că orice ţară din lume reuşeşte încă să păstreze un nivel tehnologic într-un domeniu unde competiţia e atât de dură aşa cum este acum în lume şi mă bucur foarte tare că se păstrează locurile de muncă. M-aş bucura foarte mult ca în continuare în Şantierul Naval Constanţa să se construiască nave româneşti", a declarat premierul.

Proprietarul Şantierului Naval Constanţa, Gheorghe Bosânceanu, a spus că aceasta navă este singura gândită şi realizată în întregime de români, într-un şantier românesc, în ultimii 23 de ani.
”Suntem mândri şi puţin trişti când spunem că e singura navă gândită şi realizată de specialişti şi proiectanţi români, construită într-un şantier românesc în ultimii 23 de ani. Ne-am asumat un mare risc în urmă cu opt ani când am propus pieţei această navă, dar în 2008 o revistă de specialitate a desemnat nava noastră ca cea mai performantă din clasa în care se încadrează şi aşa a rămas până astăzi”, a afirmat Bosânceanu.
 

La eveniment au mai fost prezenți Mircea Băsescu, viceprim-ministrul Gabriel Oprea, IPS Teodosie, care a susținut și o slujbă, Constantin Dancu, șeful IPJ, Mariana Gâju, primarul din Cumpăna, Marian Vasiliev, senator PPDD.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri