Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
MIHAI DARABAN, contestat de trei președinți de Camere de Comerț și Industrie

MIHAI DARABAN, contestat de trei președinți de Camere de Comerț și Industrie(288)


Preşedinţii Camerelor de Comerţ şi Industrie, şi ei numiţi la fel de nelegal (!), din judeţele Bacău, Sibiu şi Vâlcea reclamă că această instituţie de interes public şi de drept privat, care este Camera de Comerţ şi Industrie a României, a fost devalizată de cinci milioane de euro, de când la conducerea ei s-a fost instaurat ca preşedinte Mihai Daraban.

Printr-o plângere formulată şi adresată instituţiilor abilitate ale statului, ei arată şi reclamă o serie de nereguli, nelegalităţi şi fapte imorale comise de către conducerea instituţiei, în activitatea de conducere a CCIR. Plângerea penală formulată este şi pentru constituirea de grup infracţional organizat, delapidare, abuz de încredere, fals şi uz de fals. Ei mai reclamă că alegerile în funcţiile de conducere din 22 noiembrie 2022 au fost viciate.

Iată, un preşedinte de CCI judeţeană, de data asta cel de la Constanţa, a încasat în mandatul 2017-2022, ca persoană fizică, 4.590.000 de lei !, iar alţii până la 2.001.190 de lei. Un vicepreşedinte al CCIR a încasat 820.260 de lei pe an. Asta în timp ce un membru al Consiliului de Conducere al Patronatului Întrepriderilor Private Mici şi Mijlocii (şi flauşate !) încasează 0 (ZERO) lei .

Revenind la plângerea penală a celor trei preşedinţi de camere judeţene, trebuie reţinut şi faptul că Mihai Daraban a fost ales nelegal preşedinte al CCIR pe persoană fizică, deoarece legea spune că funcţia executivă trebuie deţinută de o persoană juridică.

În acest caz, şi toţi preşedinţii de camere judeţene, aleşi ca persoane fizice, deţin nelegal aceste funcţii, care trebuie deţinute de persoane juridice.

ComunicatDosareCCIR07Martie2023_semnat_CCIBC_CCIVL_CCIASB[1]
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri