Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
BULĂ LA PĂTRAT (pamflet amețit)

BULĂ LA PĂTRAT (pamflet amețit)(371)


Face ce face nea premarele și devine subiect de pamflețeală.

Spui că-i place cioclofenderului. Ultima nefăcută se leagă de vila care și-a tras-o anul trecut în Eforie Nord. Mama Omida însă ne-a șoptit la ureche ceva legat de iaurtul de capră și covrigii calzi din Piața Tomis, cărora o să le ducă dorul mulți constănțeni.

Anume că firma care a construit noua casă a lui Vergil Chițac a câștigat trei contracte cu Primăria Constanța. Nu ne-a țoptit doamna Simona, știți e fată deșteaptă, nu dă din casă, nici chiar binecunoscuta mestecătore de gumă Felicia, cea care ia locul în mintea cetățenilor de pe zebră Anei Pauker de pe vremea comuniștilor lui Dej. Au aflat-o băieții cu ochi ageri din mass-media.

Millenium Games SRL s-a căptușit, la barter, pentru asta cu câștigarea a două contracte cu Primăria Constanța și unul cu Direcția Generală de Asistență Socială, aflată în subordinea municipiului. Nu e rău, nu-i așa?

Tovarășii s-au scos. Luați cu pâine. Să nu fim cârcotași și să spunem și partea bună a lucrurilor. Gașca lui nea Vergil (trăiască nașul!) a finalizat un proiect în acești doi ani de mandate. Poate ăsta e și motivul pentru care imaculata Feli așteaptă ca pe Dumnezeu legea cu atribuire directă. Că doar așa s-a făcut șmenul. Iar DNA doarme.

Două dintre contracte au fost încheiate în timp ce firma lucra la locuința primarului, iar al treilea, după finalizarea șantierului. Ia s-auzi istorie . Contractele au vizat “Achiziția de materiale de întreținere necesare Primăriei Constanța”, “Achiziția de materiale de feronerie necesare Primăriei Constanța”, respectiv “Furnizare materiale funcționale”, iar acestea nu au o valoare consistentă – 10.019 lei, 5.163 lei și 17.534 lei.

Nenea constructorul a început lucrările de edificare a casei edilului, conform autorizației de construire, în mai 2021 și au finalizat-o vara trecută, perioadă în care societatea își schimbă numele în Millennium Development SRL. Un fel de Bulă la pătrat.

Municipalitatea a atribuit primul contract către firma din Constanța în aceeași lună în care au demarat lucrările la casa lui Chițac, următorul a fost semnat în decembrie 2021, iar ultimul contract a fost câștigat în urmă cu două luni, în decembrie 2022.

Maică-mea m-a învățat când eram mic că în oala acoperită nu dă gunoaie. Până într-o zi când i-am replicat că lângă oala acoperită riști să mori de foame.

Cum Chițac nu e versiunea lui Făgădău pe care l-ar fi băgat la pușcărie inclusiv pe nepoții pe care nu-i are, nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase. Fericita familie de proprietari intraseră în posesia unui teren de 508 mp taman la Eforie în august 2018, suprafață pentru care pregătiseră mintenaș proiectul unui hotel cu 3 etaje cu 26 camere, Clienți ar fi fost căci terenul se află la 200 m de plajă.

Ulterior, edilul schimbă proiectul și în luna mai 2021 obține autorizație de construire pentru edificarea unei locuințe individuale formată doar din parter, investiție estimată de proiectant la 175.492 lei (aprox 35.000 euro). Cum era foame în rândul constructorilor, casa a fost predată mai devreme.

Fosta Millennium Games, actuala Millennium Development SRL a fost înființată în 2000, însă până în anul 2021 a derulat afaceri modeste bazate pe comerțul cu materiale de construcție. Acum, după ce au luat spanac sau poate chiar Viagra, sunt baștani. Ca într-un număr de iluzionism al maestrului Iosefini de pe timpuri.

Numai că ne distrează încăpățânarea care ține de incultură. Educația nu există și nimănui nu-i pasă. S-a mai încălzit un pic dar încă viscolește o sentință, viscolește un bluestem. Chiar dacă am devenit indiferenți și nu ne mai pasă.

Planetele sunt de tot rahatul, clar. În weekend nici un pârț nu poți să tragi când vrei să ieși. Vin veștile rele spre tine tăvălug. Cum e aceasta. Poate sunt trei ceasuri rele, da și sâmbăta și marțea, nu-i prea mult democraților?

Revoluția a stricat tot în țară, dar tot.


V-o spune asta MOȘ SICTIR, alias Pompiliu COMȘA

George Andrei Popescu Primăria Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri