Politica la Constanța e sublimă dar lipsește cu desăvârșire

Politica la Constanța e sublimă dar lipsește cu desăvârșire(718)


De ce acum la Constanța pare că politica se face greu, fără idei și fără bune rezultate?

Pare simplu să spunem că nu mai sunt lideri care știu ce au de făcut și fac ce trebuie să facă. Deși dacă ne uităm la rezultatele obținute de partidele de la care am avea pretenția unor fapte mai bune, dezamăgirile sunt catastrofale. PSD Constanța obține la alegerile europarlamentare de anul trecut un amărât de 19% acum cică se învârte pe la 17% și nu îi e rușine, nu are o prestație civică onorabilă și altceva nu știe decât să țină nasul pe sus și să facă pe interesantul.

 

Vă imaginați ce se poate întâmpla cu această formațiune politică de mare tradiție constănțeană fără un primar la Constanța sau chiar fără un președinte de consiliu județean?! În primul rând s-ar putea întâmpla ca actualul lor șef de partid, vestitul Felix Stroe, să nu mai fie șef la RAJA pentru că un alt președinte la consiliul județean înseamnă și un alt șef la RAJA. Dacă vor fi negocieri politice de liber schimb, ca să nu zic altfel, PSD Constanța va rămâne doar cu consiliul județean punând repede pe tarabă postul de primar de la Constanța. Cine este Făgădău pentru Stroe?!

 

PNL stă și mai rău în prezent. Vrea totul nu știe cum să facă și pare că nu o să obțină nimic.

Nu va plânge nimeni pentru că peneliștii s-au obișnuit fără primar la Constanța și fără Președinte de consiliu județean obținând probabil câțiva dintre ei avantaje personale fără ca noi să le putem dibui sau înțelege.

Ultimele sondaje îl arată pe domnul Chițac în frunte dar mult sub scorul PNL la Constanța. Adică vreo 10% dintre peneliști nu îl vor primar pe amiral?!? Și nu înțelegem care este strategia de atragere de voturi pentru câștigarea primăriei de la Constanța de către PNL care ar dori sprijinul celor de la USR+PLUS dar nu știu să obțină sprijinul de la ai săi!?!

 

Cea mai grea situație este în continuare pentru domnul Stelian Ion care poate rata o șansă uriașă de a fi primar acceptând cu ușurință să se lupte cu toată lumea împotriva tuturor. Pare a fi noul Mazăre al zilelor de astăzi uitând însă că electoratul nostru încă se lasă cucerit de personaje simnpatice, fermecătoare, chiar dacă false și pline de minciuni ceea ce Stelian Ion nu știe să facă și nu va face niciodată.

USR+PLUS încă nu s-a trezit din euforia locului întâi obținut la ultimele alegeri de la Constanța.

Acum constănțenii parcă așteaptă altceva de la ei dar cine să le deschidă capul și să le dea idei progresiste dacă ei sunt încă începători. Și pare că nici nu vor să afle ce și cum ar fi mai bine. Știu ei ce au de făcut chiar dacă fac prost.

 

Ce grea e politica pe aici vara pe la malul mării!

Să sperăm că viitorul va fi mai bun? Pentru noi, evident, că pentru politicieni pare că e mult mai simplu.

Nu le pasă. Au ei grijile lor.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri