Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
SEPTIMIU BOURCEANU REACTIVEAZĂ ORGANIZAȚIILE PNL DIN TERITORIU

SEPTIMIU BOURCEANU REACTIVEAZĂ ORGANIZAȚIILE PNL DIN TERITORIU(1887)


A stat retras doi ani în, cu ghilimelele de rigoare, subteranele partidului. S-a autoexilat. Nu l-a trimis nimeni acolo. Nu a fost pedepsit. Așa a simțit el că trebuie să procedeze. Poate și puțin supărat pe unii dintre colegii săi, dar nimeni nu e perfect! Poate și convins de faptul că, atunci, la ora aceea, nu se putea face auzit. Sau mai bine zis înțeles.

Sunt momente în viață când nu te potrivești cu nimeni și cu nimic din jurul tău! Oricum este un tip sofisticat. Dar și din cauza unora, se întâmplă ce se întâmplă! Nu vrea să catalogheze pe nimeni în nici un fel. Nu a stat cu mâinile în sân, ca și cum nu ar fi avut nici o răspundere. S-a pregătit temeinic pentru a reveni în prima linie a scenei politice. A făcut-o într-un moment în care partidul său era bulversat de câteva teme contradictorii, având ca subiect stabilirea candidaților PNL pentru alegerile locale.

Prin prisma funcției pe care o deține, a pus, împreună cu conducerea PNL, lucrurile la punct. Au urmat luările de poziție în “Criza apei calde” și războiul perfid dintre CET și RADET, cu primarul Făgădău în rolul fitilistului șef. După acest episod , pentru unii, provocator, s-a lăsat liniștea. Politicienii din jurul său au amuțit. Doar unul a întrebat: “Bă, cine-i ăsta?”

Nimeni nu era obișnuit cu un PNL dur, dar la obiect, cu o reacție atât de vehementă la adresa PSD! Toți au mizat pe pacifismul consacrat al liberalilor. Totuși, indiferent ce s-ar spune, PNL nu este un partid de bătătură precum PSD, care o ține din scandal în scandal.

Dar cine este tânărul care a strigat cel mai tare, apărând drepturile cetățenilor, drepturi, deja, de prea multe ori călcate în picioare de pesediști!

Septimiu Bourceanu.

Chiar dacă a stat retras, poate și dintr-un exces de modestie, constănțenii nu l-au uitat. De acum încolo, nici atât. De cum a renunțat la exil, s-a apucat de treabă și a pus umărul la reconstrucția organizației județene.

Nu vreau să fac din acestă chestiune un act de eroism. În cazul lui Bourceanu, care nu este un om care arată ca unul care vrea să fie mângâiat, mi-a atras atenția o caracteristică mai rar întâlnită la politicienii noștri. Perseverența.

Ce înseamnă asta?
Chiar dacă se împiedică de o treaptă, nu abandonează cursa, se ridică și continuă! Un alt avantaj al perseverenței: Nu se uită în urmă și nu se întoarce din drum.

De când s-a relansat PNL Constanța, nu a stat o clipă! Zi și noapte, când la locul de muncă, unde este nevoie de el, când la partid, când, la volan, indiferent de oră, în teritoriu…

Practic, a crescut de la o zi la alta! În beneficiul partidului, pentru că, deocamdată, domnia sa nu și-a arătat disponibilitatea de a candida pentru vreo funcție de conducere. E un fapt care spune multe.

Revenirea din exil a lui Bourceanu, în maniera în care se manifestă, i-a stimulat pe tinerii liberali, care brusc au lăsat modestia acasă. Sunt nume cu care am început să mă învăț. În teritoriu, fapt îmbucurător, la primăriile și sediile PNL, lumina nu se mai stinge după programul de voie al găinilor. Mai ales la sate. Aici este și meritul întregii conduceri. Primarii sunt ușor de găsit. Chiar și “piatra rară” de la Costinești, numită Traian Cristea!

Acum, în PNL Constanța, în fiecare zi, se întâmplă câte ceva! Ceea ce a început să dea de gândit mai marilor din PSD, chiar să-i îngrijoreze, pentru că de foarte multă vreme nimeni nu le-a mai tulburat somnul! Când știi că te poți trezi oricând cu dușmanul la capul patului, nu e deloc confortabil! Și când dușmanul nu este unul oarecare, ci PNL, e chiar nașpa!

Acest material a fost inspirat de prestația deosebită a lui Septimiu Bourceanu la TV Neptun. M-aș bucura sincer dacă și alți politicieni din alte partide ar fi la fel de bine pregătiți, serioși și puși pe treabă ca tânărul Septimiu Bourceanu.

Nu credeți că ar fi în avantajul nostru, al alegătorilor, să avem de unde să alegem primarul?!
Că de proști ne-am săturat!
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri