Micșorarea taxei de habitat din Cumpăna, propusă de liberali, respinsă de consilierii PSD

Micșorarea taxei de habitat din Cumpăna, propusă de liberali, respinsă de consilierii PSD(2599)


Consilierii locali liberali din comuna Cumpăna au înaintat administrației locale, în ședința Consiliului Local Cumpăna din luna noiembrie, o serie de proiecte menite să vină în ajutorului localnicilor.

Unul din proiectele propuse de consilierii Partidului Național Liberal s-a referit la micșorarea taxei de habitat cu 10%, aceasta fiind în prezent printre cele mai ridicate astfel de taxe din județ, iar impactul financiar al acestei măsuri nu ar fi afectat semnificativ bugetul și planurile de investiții ale comunei Cumpăna. Din păcate, propunerea a fost respinsă, toți consilierii PSD votând în unanimitate împotriva micșorării taxei de habitat”, declară președintele organizației locale PNL Cumpăna, consilierul local Florin Imoșanu, inițiatorul acestui proiect.

Pe de altă parte, consilierii locali liberali au propus și mărirea valorii pachetelor de sărbători cu 50%, această propunere fiind votată în unanimitate. „Valoarea actuală a acestor pachete este mai mult decât simbolică, iar suma totală este sustenabilă fără probleme din bugetul local”, afirmă Imoșanu. 

Potrivit declarațiilor consilierului locali liberal, în aceeași ședință a Consiliului Local Cumpăna, directorul Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, Monica Nuțu, a solicitat Primăriei Cumpăna dotarea a două cabinete medicale și asigurarea personalului medical pentru cei peste 1.000 de elevi ai unității de învățământ.

Primarul localității și consilierii social-democrați au fost de acord doar cu dotarea cabinetelor medicale și nu au dorit să se asigure și asistența medicală. Consilierii locali liberali au considerat inadecvată o astfel de situație, astfel că au propus și asigurarea serviciilor medicale, așa cum se întâmplă și în alte unități școlare din județ și din țară. Și de această dată, propunerea PNL a fost respinsă prin vot de consilierii PSD. Este inadmisibil ca un liceu cu un număr atât de mare de elevi să nu beneficieze de servicii medicale, mai ales în cazuri de urgență!”, încheie consilierul local PNL, Florin Imoșanu.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri