Forța Civică susține elevii și studenții ignorați de administrația Mazăre(943)


Organizația municipală Constanța a Forței Civice susține și întărește demersul inițiat de Asociația Elevilor din Constanța, Consiliul Județean al Elevilor, Liga Studenților din UMC, precum și de toate structurile asociative ale elevilor și studenților constănțeni privind acordarea subvenției la transportul în comun pentru elevi și studenți de către administrația condusă de primarul PSD, Radu Mazăre, subvenție garantată de Legea Educației Naționale nr.1/2011 (art.84, alin(1), art.205, alin( 2), lit.e, art. 205, alin(2)).

Faptul că primarul Radu Mazăre aplică prevederile acestei legi utilizând teme demagogice, populiste dar mai ales haiducești nu miră pe nimeni. Numai că în cazul elevilor și studenților nu se pune problema de a lua de la bogați și a da la săraci sau de a nu da la cei bogați și de a da numai la cei săraci, ci este vorba strict de respectarea unui drept garantat prin lege pentru toți elevii și studenții din Constanța. Discriminarea făcută de primarul Mazăre între elevi și studenți, pe principiul că unii provin din părinți cu situații financiare foarte bune sau alții au bani și nu au nevoie de subvenție pentru transportul în comun, face parte din atitudinea sa de nabab prin care împarte dreptatea și aplică legea după bunul plac. De asemenea, scuza că nu există bani în buget este doar praf aruncat în ochii elevilor și ai studenților. În bugetul municipalității sunt suficienți bani și pentru subvenționarea gigacaloriei pentru toți constănțenii și pentru subvenționarea transportului pentru toți elevii și studenții, doar că întâietate au firmele de partid și principiul cointeresării constante a propriilor votanți.

”Astăzi, nu mai este loc de haiducisme, ci doar de aplicarea legii. Drepturile câștigate și garantate prin lege trebuie respectate chiar dacă te numești Radu Mazăre și chiar dacă ele încurcă planuri politice și financiare de grup.
Forța Civică Constanța este alături de Asociația Elevilor din Constanța, Consiliul Județean al Elevilor, Liga Studenților din UMC, precum și de toate structurile asociative ale elevilor și studenților și va sprijini orice demers legal inițiat de acestea în vederea subvenționării transportului în comun pentru elevi și studenți, în conformitate cu prevederile Legii 1/2011”, spun reprezentanții Forței Civice.
 
jooble.org