ONANIA

ONANIA(3313)


Atipic am să încep cu sfârşitul şi abia la final mă apropii de titlu. Primul prieten din grădiniță de care-mi aduc aminte cu multă nostalgie se numea Bobeanu Ion şi a murit înecat la "3 papuci" în clasa a ll-a. Dumnezeu să-l ierte ! Din aceeaşi perioadă preşcolară am rămas amic până în zilele noastre cu un alt băiat; am crescut la el în apartament, iar el la mine în curte, păriții ne iubeau ,,la comun", mai târziu am ,,golănit" împreună pentru că doi ani de grădiniță şi 12 de şcoală am fost în aceeaşi clasă. Am făcut studii universitare relativ în acelaşi domeniu, dar în centre diferite.

După revoluție prietenul meu a intrat în politică, devotat PNL-ului iar nu de mult mă chema să mă înrolez şi să luptăm împotriva lui Mazăre. Pentru mine era prea târziu să mai ,,calc în aşa ceva" şi referitor chiar la speța pentru care eram solicitat ,deoarece la Bucureşti Ponta cu Crin se pupau pe gingii a trebuit şi pe plan local ca PNL-iştii cu clica Mazăre să exerseze sărutul franțuzesc. N-am idee din ce motive amicul meu a trecut la ALDE şi din respect pentru anii mulți de apropiere şi mai ales a faptului că era printre candidații la senat n-am atacat o secundă ALDE ,liderul lui sau orice legat de această formațiune. Aveam pumnii strânşi pentru el ! 

Am fost acum surprins să văd reacția prietenului, deja politician cu experiență de un sfert de veac, de la începutul manifestațiilor... Aruncarea în derizoriu a mesajului protestatarilor, a numărului participanților ajungând până la ridicolul poveştilor cu ,,Soros şi cățeii" şi întrebări de genul ,,cât de idiot poți fi să stai în frig pentru nimic"

VAI ,VAI ! Au urmat apoi petardele cu minciunile lui Pinochio-Tăriceanu, cu ce suzetă a mai furat Iohannis, ce acadea mai dă guvernul să tăcem, câți fug din PNL în ALDE, pildele prăduitorului Chireac Bogdan sau denigrarea procurorului şef Augustin Lazăr! Se pare cvartetul Iordache, Tăriceanu , Grindeanu şi Dragnea ştiu mai mult drept !? Compresorul popular era pornit şi mă miră cum un politician nu-şi dă seama să se ferească de penibil? Dorința mulțimii nu mai poate fi neglijată; nu trebuie să iasă 300 000 de oameni ci chiar la 10 , politicienii trebuie să fie sensibili. (Înduioşător cazul de la Odobeşti unde un singur om a manifestat zile în şir.) De la Vodă Lăpuşneanu politcienii noştri refuză să învețe ceva cu atât mai mult cu cât acum oamenilor li se potriveşte doar MULȚI nu şi restul caracterizării... Am mai amintit în editorialele precedente de amicul meu primar care urmând fazelor de persiflare a primelor manifestații, vineri seară mai spera să se ,,risipească ceața"! Uraganul îi lua acoperişul la casă şi dumnealui vorbea de ceață!?! 

Domnilor, hai s-o lămurim! Toți acei oameni care-şi sacrifică confortul, timpul, hobby-urile nu au nimic cu PSD sau ALDE, cu programul de guvernare sau cu legitimitatea majorității parlamentare. Toate sancțiunile CEDO trebuie să aducă şi penalizarea aspră a procurorilor şi judecătorilor implicați, iar zăngănitul cătuşelor la televiziuni trebuie să înceteze. E atât de evident că lupta a fost împotriva unei ,,elite" cu interese odioase, de spălare a fostelor păcate şi de legiferare a viitoarelor hoții până în limita a 200 000 de lei.

Aflu acum c-au abrogat ordonanța 13 (ce ghinion!) dată în cele 3 ceasuri rele de marți; primesc mesaje de la jurişti care susțin că nu-i de ajuns şi drept consecință vom rămâne în stradă ! Sunt convins că în scurt timp pot apare poveşti urâte despre primarii din Iaşi, Sighişoara sau Cavnic, dar modul onest în care au reacționat îi face de admirat. Să revin acum la titlu; l-am primit de la o prea dragă colegă de liceu (tot ce-i de atunci e drag) , acum la Bucureşti , cu dedicație către actualul guvern. Toate drepturile trebuie să i le cedez. Am considerat inițial nepotrivit titlul, dar recapitulând acțiunea din ,,marțea neagră" şi reacția ulterioară a conducerii PSD-ALDE, modul neclar în care azi încearcă să ne păcălească mă fac să mă repoziționez şi am concluzia:

Onania nu salvează România domnule Dragnea!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri