PROSTUL OBICEI DE A POSTA MÂNCAREA

PROSTUL OBICEI DE A POSTA MÂNCAREA(15173)


Zilele trecute m-am confruntat cu o problemă ,,existenţială”, lipsa memoriei la telefon. M-am mobilizat cu greu să conectez cele 2 instrumente imperioase, calculatorul şi telefonul, să transfer sumedenia de poze şi clipuri inutile colectate de pe măreţul internet. Grupurile, reţelele de socializare, conversaţiile toate sunt surse de poze, glumiţe, citate peste care trecem superficial şi ne ocupă doar memoria telefonului, fără prea mari beneficii la nivel cerebral…

Urmărind ponderea de fotografii care constituie veritabile amintiri sau cele nule, am fost dezamăgit când am descoperit că am căpătat un obicei stupid, imortalizarea unor gustări, prânzuri sau cine mai ,,speciale”. Ne trimitem pe repede înainte orice mişcare facem, dar pierderea majoră pe care o reclam din acest tabiet este că uităm să savurăm conversaţia adevărată. Ascultaţi un părinte care vorbeşte cu poftă despre amintirile culinare ale copilăriei sale sau un bunic care descrie legumele bio din propria grădină ! Rareori vei întâlni un tânăr şcolit care să atribuie atâtea adjective puternice pentru un fruct precum un bătrân din mediul rural care îşi descrie producţia din livadă!

Alt cusur major al acestui obicei este că telefonul a devenit un obiect extrem de murdar, la propriu! Numeroase studii îl clasează pe locuri fruntaşe la ustensile infecte, iar combinaţia de a îl ţine pe masă, de a îl folosi între 2 îmbucături şi a posta în timp util cu mânuţele cu care te alimentezi, devine o problemă de igienă!

Un alt amănunt sensibil este că reţelele de socializare nu sunt numai pentru cei avuţi; telefonul şi internetul sunt la îndemâna oricui, dar printre ei sunt şi cei mai puţin fericiţi, care mai sar peste mese, din nevoie, nu din plăcere. Nu o să merg atât de departe să mă gândesc la sărmanii de pe alte continente, dar avem prieteni în listă care ţin regim, ţin post, sau poate chiar nu îşi permit să meargă la restaurantul cu care alţii se laudă. Încă un motiv să rărim sau să desfiinţăm acest obicei!

E firesc să căutăm să ne modernizăm, iar mass-media face demersuri să se alinieze cu Europa în acest sens, însă trebuie să ne raportăm puţin şi la calitatea vieţii din ţara noastră! Emisiunile cu chefi au prins foarte bine chiar dacă în România sunt mai mulţi care au plasmă-tv decât ce pune pe masă. Aceste showuri au trezit ,,bucătarul” din mulţi dintre postacii încrezuţi de pe fb.

Un exemplu destul de comercial, o tactică agresivă de marketing, dar cu un impact benefic, mi se pare postarea de către unii dintre instructorii de fitness a unor reţete sau gustări uşoare care completează un stil de viaţă sănătos. Sper să nu fie doar o făţărnicie pe internet şi pe ascuns să comande o ,,shaworma cu de toate”!

Am prezentat câteva motive pentru care nu e bine să continuăm să ne postăm ,,farfiria” pe reţelele de socializare şi prin promisiunea mea solemnă că nu voi mai obişnui să o fac, sper să conving şi alţi prieteni virtuali să îmi urmeze sfatul.

Poftă bună !
jooble.org