ASEA, pentru un trup sănătos şi performanţă sportivă !

ASEA, pentru un trup sănătos şi performanţă sportivă !(1310)


Este știut că sportivii de performanță sau cei care doar participă la un program de antrenament, în orice sport, pentru a se menține în formă, au nevoie de energie în plus. Există produse, băuturi, diverse sucuri despre care se afirmă că pot crește abilitățile fizice dar multe dintre ele au adaos de cofeină cu efecte adverse notabile. Este drept că aceste băuturi „pentru sportivi” chiar le dau un plus de energie, însă cu ce preț? Este demonstrat științific și medical că toate produsele pe bază de cofeină „storc” celula de resursele sale energetice și, pe termen lung, o epuizează astfel că efectele nefavorabile se instalează sub forma unor suferințe din ce în ce mai grave.
Din fericire, acum există ASEA, singurul produs cu efecte benefice pe termen lung și cu influență pozitivă asupra sănătății și performanței sportivului.
ASEA este un produs revoluționar, compus din trilioane de molecule de semnalizare Redox (MSR) suspendate în soluţie salină pură. Aceste molecule sunt identice cu cele din compoziția celulei umane care stau la baza proceselor de vindecare celulară şi de funcţionare a sistemului imunitar. Celula este unitatea funcţională de bază a organismului uman, de aceea sănătatea noastră începe de la nivel celular: celule sănătoase înseamnă un corp sănătos; dacă celulele noastre se îmbolnăvesc, întregul organism suferă. Moleculele de semnalizare Redox (MSR) se produc, în mod natural, la capacitate maximă, doar până în jurul vârstei de 12 ani, după care producerea lor începe să scadă pe măsură ce înaintăm în viață. De aceea, un copil de 10 ani care își fracturează piciorul se vindecă mult mai repede decât un adult de 50 de ani cu aceeași fractură. ASEA este singurul produs din lume care conține molecule de semnalizare Redox (MSR) realizate în afara organismului uman dar identice cu cele produse de acesta.
Pentru sportivi dar și pentru oricare altă persoană, ASEA acționează pe două mari paliere:
• Crește activitatea antioxidantă a tuturor celulelor sporind producerea și eficiența antioxidanților nativi, fapt ce permite ca toate suplimentele alimentare consumate să devină mult mai eficiente;
• Reduce distrugerile de la nivel celular, favorizează comunicarea intercelulară și grăbește, astfel, vindecarea.
Toate acestea sunt elemente esențiale pentru performanță, rezistență și recuperare atletică. Suplimentarea cu ASEA, timp de numai 2 săptămâni, poate determina o creștere a capacității de efort care, în mod obișnuit, s-ar obține în 6 – 12 luni de antrenament, și anume, o creștere în medie cu 12% a timpului până la atingerea pragului ventilator anaerob care se traduce prin mai puțină oboseală și disconfort. În acest context, ASEA îi ajută și pe cei care vor să slăbească dar nu au rezistență la efortul fizic cerut de aparate, alergare, gimnastică etc. pentru că obosesc ușor și respiră greu.
Studiile clinice arată că, atunci când facem efort fizic, se produce mai mult adenozitrifosfat (ATP), deci un număr sporit de molecule de semnalizare Redox (MSR), ceea ce ne face să întinerim sau să ne menținem tineri mai mult timp. Problema este că la cei care fac sport, în momentul în care se opresc din activitatea sportivă, numărul MSR scade brusc și organismul lor începe să sufere. Când se retrag din viața competitivă, mulți sportivi de performanță încep să sufere de artroze, hipertensiune arterială, boli cardiovasculare etc. Pe de altă parte, excesul de activități fizice mărește stresul oxidativ; în acest sens, prin consumul de ASEA, sportivii de performanță obțin beneficii suplimentare deoarece, astfel, se reduc consecințele nefaste ale stresului oxidativ asupra organismului lor.
Preocupată de efectele ASEA asupra atleților, compania producătoare a realizat mai multe studii în laboratoare independente. Unul dintre aceste studii a fost realizat de David NIEMAN, profesor, doctor în științe medicale, șeful Laboratorului de Performanțe Umane din cadrul Appalachian State University, Carolina de Nord, fost vicepreședinte al Asociației Americane de Medicină Sportivă. Cercetătorii urmăreau rezultatele exercițiilor fizice în combinație cu consumul de ASEA. La studiu au participat 20 de cicliști, timp de o săptămână: 10 cicliști au consumat ASEA iar ceilalți 10 o soluție salină simplă („placebo”); după o pauză de trei săptămâni, s-au inversat băuturile. S-a constatat că ASEA provoacă modificări majore ale metabolismului prin mobilizarea acizilor grași liberi, în special, din depozitele de grăsime din zona abdominală, economisind, astfel, glicogenul din mușchi. Consumând ASEA timp de o săptămână, atleții au beneficiat de o modificare semnificativă a 43 de metaboliți din totalul de 150 testați. Studiul a arătat că dacă se administrează unui atlet o doză de 240 ml de ASEA, cu 2-4 ore înainte de competiție, modificările metabolice care apar îl vor face mult mai performant. Acest lucru se explică astfel: ASEA modifică metabolismul astfel că, în timpul efortului fizic, se eliberează acizii grași din depozitele adipoase care sunt folosiți drept combustibil pentru toate celulele din corp; acest fapt împiedică apariția acidului lactic (acidoza), a febrei musculare, a oboselii. Toată musculatura sportivului care consumă ASEA devine asemănătoare musculaturii cardiace care nu obosește, nu face febră musculară deși bate permanent toată viața, și asta pentru că mușchiul cardiac nu consumă glucoză ci consumă acizi grași.
În mod obișnuit, când face efort fizic, un sportiv consumă glicogen și nu poate reîncepe efortul decât după ce s-a refăcut depozitul muscular de glicogen. În situația sportivului care folosește ASEA, depozitul de glicogen se consumă foarte puțin în timpul efortului, deci se reface rapid și poate începe un alt efort fizic.
Dintre marii sportivi ai lumii care folosesc ASEA pentru atingerea performanțelor sportive putem aminti pe James LAWRENCE, singurul triatlon-ist menționat în Cartea Recordurilor pentru extraordinarele performanțe avute într-o probă de concurs extrem de istovitoare care constă în parcurgerea unui marathon (42 de km de alergare), a unei curse de 160 km de ciclism și a 3600 metri de înot, toate acestea într-o singură zi! Acest formidabil atlet american ajutat de ASEA, după cum singur declara, a câștigat, în decursul unei singure jumătăți de an, 22 de curse de triatlon, aceasta însemnând aproape o cursă pe săptămână! Aceasta performanță a ridicat foarte mult pragul rezistenței organismului uman la efort iar James LAWRENCE, numit și Ironman ( omul de fier) a fost introdus în Guiness Book of Records, unde el a menționat: „Suplimentul potrivit este important pentru un sportiv pentru a fi sănătos și competitiv! Fără ASEA, performanța mea sportivă ar scădea și aș risca accidentările la care sunt supuși ceilalți sportivi. Voi folosi ASEA totdeauna!”
Un alt mare sportiv al lumii care folosește zi de zi ASEA este Eddie HALL, numit și „cel mai puternic om din lume”, care, de curând, asistat de celebrul Arnold SCHWARZENEGGER, a doborât recordul mondial de ridicare a greutăților, depășind granițele pe care alți sportivi le considerau de nedepășit!
Dintre sportivii romîni care utilizează ASEA putem aminti pe Daniel GHIȚĂ, aflat în top 10 cei mai buni luptători de K1 din lume, un adevărat fenomen al naturii !
Ne face plăcere să o menționăm și pe octogenara Lucia RADU, celebra romancă devenită campioană balcanică la secțiunea “seniori” la proba de semi-maraton! Dna Lucia RADU este recunoscătoare produsului ASEA care i-a sporit rezistența și energia necesare acestei probe sportive!
După cum vedem, la nivel mondial, tot mai mulți sportivi devin conștienți de beneficiile aduse de ASEA, care sporește capacitatea de a face efort fizic și îmbunătățește performanțele competitive.

Prof. Dr. Elena Predescu

Ec. Ovidiu Ciornea

Preluat din publicația online Nueva Era nr 11 - la Paz, Bolivia
jooble.org